ТРАНСФОРМАЦІЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ФУНКЦІЇ ДЕРЖАВИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ



Название:
ТРАНСФОРМАЦІЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ФУНКЦІЇ ДЕРЖАВИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, логіку, предмет і об’єкт дослідження, охарактеризовано теоретико-методологічне підґрунтя і джерельну базу дослідження, сформульовано наукову новизну та практичне значення одержаних автором результатів, подано відомості щодо їх апробації.

У першому розділі «Теоретичні засади аналізу зовнішньоекономічної функції держави в умовах глобалізації» конкретизовано сутність поняття «зовнішньоекономічна функція держави», розглянуто еволюцію зовнішньоекономічної функції держави в системі міжнародних економічних відносин.

Теоретичний аналіз доводить, що питання трансформації зовнішньоекономічної функції держави в системі міжнародних економічних відносин є дискусійним в наукових колах з огляду на таке: по-перше, фокусування на розумінні необхідних і достатніх функціональних обов’язків держави, по-друге – визначення рівня інтенсивності державного впливу на економічні процеси і зовнішньоекономічну діяльність суб’єктів підприємництва.

Принципи зовнішньоекономічної діяльності держави стають підпорядкованими тенденціям та пріоритетам світового економічного розвитку (рис. 1). Зовнішньоекономічна функція держави  має забезпечувати: а) захист економічних інтересів України та законних інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності; б) створення рівних можливостей для суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності; в) заохочення конкуренції та ліквідацію монополізму у сфері зовнішньоекономічної діяльності. 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины