МОНІТОРИНГ ФІНАНСОВИХ ПОТОКІВ У БЮДЖЕТНІЙ СФЕРІ ЄС



Название:
МОНІТОРИНГ ФІНАНСОВИХ ПОТОКІВ У БЮДЖЕТНІЙ СФЕРІ ЄС
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано мету, задачі, об’єкт і предмет дисертаційної роботи, визначено методологічну основу і методи дослідження, обґрунтовано наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У розділі 1 “Теоретико-методичні засади формування фінансових потоків у системі міжнародних економічних відносин” досліджено природу та сутність фінансових потоків, розроблено їхню класифікацію, виявлено особливості міжнародних фінансових потоків, обґрунтовано необхідність побудови системи моніторингу фінансових потоків з метою їхнього ефективного управління.

З’ясовано, що у світовому господарстві фінансові потоки є динамічним видом світових фінансових ресурсів, які мають вартісне вираження, перебувають у постійному русі й наділені трьома важливими характеристиками: обсягом, напрямом і часом. Визначено, що формування потужних фінансових потоків пов’язано зі створенням нових ринків, фінансових інститутів, фінансових послуг, застосуванням нових форм розрахунків, транснаціоналізацією, поступальним поширенням інформаційних технологій, тобто з розвитком фінансової глобалізації. Динамічний рух фінансових потоків зумовив зростання конкуренції на глобальному ринку фінансових ресурсів між фінансовими системами США, ЄС та Японії на які сьогодні приходиться понад 90 % світових фінансових операцій. Домінантою міжнародних фінансових потоків виступають міжнародні портфельні інвестиції (ПІ), які за абсолютними обсягами і темпами зростання перевищили як прямі іноземні інвестиції (ПІІ) так і міжнародні кредити. Іншим вагомим чинником, який забезпечує динамічний рух світових фінансових потоків, є транснаціональна інвестиційна діяльність, що превалює протягом останніх десятиліть. За оцінками Комісії ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), у 2008 році обсяг прямих іноземних інвестицій у світі досяг 1 трлн 697 млрд дол. США.

Узагальнення всієї сукупності функціональних взаємозв’язків між суб’єктами міжнародних фінансових відносин дало змогу визначити структуру системи міжнародних фінансових потоків (рис. 1). 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины