ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, завдання дослідження, визначені його об’єкт, предмет, методи досліджень, розкриті наукова новизна та практична цінність дослідження, а також наведені відомості про апробацію результатів дослідження та опубліковані наукові праці.

У першому розділі “Теоретичні засади формування ринку засобів захисту рослин” розглянуто та узагальнено теоретико-методологічні підходи до еволюції теорії ринку та ринкових відносин, проаналізовано особливості функціонування ринку засобів захисту рослин та умов поведінки його учасників. В роботі на основі аналізу існуючих підходів зроблено висновок, що дослідження вітчизняного ринку засобів захисту рослин характеризуються обмеженою теоретичною і практичною базою. Як результат, існуючі стратегії, які покликані сприяти створенню умов для потенційного розвитку вітчизняних виробників засобів захисту рослин, не враховують необхідність комплексного розвитку даного сектору економіки, ігноруючи економічні інтереси агробізнесу та проблеми українських виробників засобів захисту рослин.

Поняття ринку в роботі розглядається як система регулярного, взаємо-вигідного, добровільного обміну благами, який здійснюється переважно в грошовій формі та передбачає можливість протидії контрагентам. Важливою характеристикою ринкового обміну є отримання взаємної вигоди його учасниками (збереження принципу еквівалентного обміну) та добровільний характер участі в ринкових операціях, що дозволяє агенту розривати угоди та відмовлятися від купівлі чи продажу товарів.

У результаті аналізу й узагальнення визначень ринку засобів захисту рослин провідними вченими нами запропоновано визначити його як економічну систему, в якій домінує конкуренція між незалежними агентами ринку (державою, виробниками, посередниками та споживачами засобів захисту рослин).

Останнім часом під ринком все частіше розуміють не просто агреговану сукупність індивідуальних актів обміну, а відносно автономну та самодостатню частину суспільства. Таким чином, з емпіричного об’єкта ринок перетворюється на аналітичну модель, яка характеризується досить абстрактними обґрунтуваннями (рис. 1).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)