ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ЕФЕКТІВ МІЖНАРОДНИХ СПОРТИВНИХ МЕГА-ЗАХОДІВ



Название:
ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ЕФЕКТІВ МІЖНАРОДНИХ СПОРТИВНИХ МЕГА-ЗАХОДІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У першому розділі “Теоретико-методичні основи проведення міжнародних спортивних мега-заходів та оцінювання їх соціально-економічних ефектів” досліджено концептуальні основи міжнародного туризму і сутність мега-заходів як форми міжнародного спортивного туризму, визначено соціально-економічні ефекти, які виникають у результаті організації і проведення міжнародних спортивних мега-заходів, висвітлено чинники, що формують такі ефекти та розкрито методичні підходи до їх оцінювання.

Міжнародні спортивні мега-заходи (наприклад, Олімпійські Ігри, чемпіонати світу і Європи з футболу) є найбільшими за масштабом проведення та впливу на економіку приймаючої країни серед інших форм міжнародного туризму. Дослідження різноманітних підходів до пояснення терміну “міжнародні спортивні мега-заходи” та спроба оцінити їх з позицій основних характеристик дозволило зробити висновок, що останнім притаманні такі ознаки: демонструють конвергенцію інтересів туризму, спорту і підприємницької діяльності; відображають глобальність спортивного туризму; мають великі ефекти для приймаючого міста, регіону чи країни; стимулюють розвиток національної економіки; охоплюють подорожі, пов’язані з різними видами спорту; приваблюють значне медіа покриття; спрямовані на промоцію міста/країни їх проведення.

Виявлено, що найбільше значення у результаті проведення міжнародних спортивних мега-заходів мають ефекти соціально-економічного характеру. У дисертації запропонована розширена систематизація соціально-економічних ефектів, що можуть виникати з огляду на масштаби та часові обсяги проведення міжнародних спортивних мега-заходів (рис. 1).

Актуальним з позицій доцільності проведення подій такого рівня і формування соціально-економічних ефектів є вибір методів їх оцінки. Методи оцінки соціальних та економічних ефектів міжнародних спортивних мега-заходів відрізняються між собою. Економічні ефекти вимірюються кількісно. З огляду на те, що соціальні ефекти стосуються соціального середовища, їх важко виміряти і кількісно спрогнозувати, але вони нерозривно пов’язані і є складовими економічних ефектів.

На основі аналізу використовуваних методів виявлено, що, незважаючи на всі 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины