ЕКОНОМІЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЛЮДСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ



Название:
ЕКОНОМІЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЛЮДСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, ступінь її наукової розробки, сформульовано мету, завдання, об'єкт, предмет та основні методи дослідження, а також охарактеризовано наукову новизну отриманих результатів, її практичне значення, результати апробації, а також відображення в опублікованих наукових працях дисертанта, відомості щодо структури та обсягу роботи.

У першому розділі «Методологічні основи дослідження людського потенціалу» здійснено системне дослідження еволюції поглядів на сутність категорії «людський потенціал», показано її актуалізацію на сучасному етапі розвитку, а також розглянуто сучасні методи кількісної оцінки людського потенціалу.

З античних часів вчені звертали увагу на ряд питань, пов'язаних з людським розвитком. Особливий внесок у розробку цієї проблеми класичної школи, а саме: у ній зародилися міркування про людський потенціал у системі трудових відносин. Класики говорили про якісний людський розвиток. Однак, слід також визнати і той факт, що для класичної школи вивчення людини та її розвитку не було основним напрямом дослідження. У маржинальному напрямку економічної теорії з'являється виділення складових людського потенціалу, таких як фізична, моральна і розумова. У марксизмі людський розвиток розглядався у системі суспільного відтворення, де людина набуває ірраціональної форми капіталу. Така ситуація є суперечливою та стримуючою цілісність людського розвитку. Кейнсіанська школа робила акцент на необхідності розширення особистого вибору людини та розвитку і реалізації здібностей людини. На основі аналізу поглядів і теорій різних шкіл і течій 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины