ТРАНСФОРМАЦІЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГОВЕЛЬНОЇ СФЕРИ РЕГІОНУ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ПОСТІНДУСТРІАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ



Название:
ТРАНСФОРМАЦІЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГОВЕЛЬНОЇ СФЕРИ РЕГІОНУ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ПОСТІНДУСТРІАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і завдання, визначено об’єкт та предмет дослідження. Висвітлено наукову новизну одержаних результатів та практичне значення роботи, наведені дані про апробацію основних положень.

У першому розділі роботи «Теоретико-методичні основи дослідження територіальної організації торговельної сфери регіону» розкрито суть територіальної організації торговельної сфери регіону та виявлено ознаки її трансформації в умовах постіндустріальної економіки, розглянено процеси трансформації територіальної організації торгівлі та ключові її фактори на сучасному етапі.

Обґрунтовано роль торговельної сфери у трансформаційних процесах у контексті переходу до постіндустріальної моделі розвитку економіки. На основі аналізу літературних джерел узагальнено ознаки трансформації територіальної організації торговельної сфери в умовах постіндустріального суспільства: суттєве розширення сфери діяльності торгівлі; активний розвиток поліфункціональних торговельних комплексів; сегрегація торгівлі (розподіл торговельних підприємств за орієнтацією на окремі сегменти споживачів залежно від їх доходів); упровадження інноваційних технологій в управління та реалізацію товарів і послуг.

Здійснено визначення поняття територіальної організації торгівлі регіону як закономірного територіального поєднання об'єктів торговельної сфери на основі наявної регіональної системи розселення та транспортної інфраструктури. Виділено та проаналізовано форми елементів територіальної організації торгівлі регіону – точкові (пункт, центр, ядро), ареальні (район, регіон) та лінійні.

На основі аналізу літературних джерел, а також авторських узагальнень запропоновано розглядати чотири процеси трансформації територіальної організації торговельної сфери в умовах розвитку постіндустріальної економіки – територіальну концентрацію, територіальну диференціацію, мережоутворення та віртуалізацію

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины