РОЗВИТОК СПЕЦІАЛЬНИХ ФОРМ МІЖНАРОДНОГО ЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА (НА ПРИКЛАДІ КОНЦЕСІЙ)



Название:
РОЗВИТОК СПЕЦІАЛЬНИХ ФОРМ МІЖНАРОДНОГО ЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА (НА ПРИКЛАДІ КОНЦЕСІЙ)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету та завдання, об’єкт та предмет дослідження, визначено методологічну основу й методи дослідження, обґрунтовано наукову новизну, практичне значення одержаних результатів.

У розділі 1 «Теоретичні основи міжнародних концесійних відносин» комплексно проаналізовано підходи до ідентифікації концесії в системі міжнародних економічних відносин, охарактеризовано форми та сфери застосування концесії у світогосподарських зв’язках, визначено умови успішної реалізації міжнародного концесійного проекту, ключовими серед яких є політична ситуація, наявність належного та достатнього психологічного, інформаційного, консультативного, соціального, фінансово-валютного, інституційного, конкурентного, гарантійного, стимулюючого середовища з урахуванням планомірного розподілу ризиків та результатів співробітництва.

Аналіз наукових підходів до визначення сутності концесії, зокрема, міжнародної, показав, що її розглядають як ліцензію, договір оренди або спеціальну угоду між державою і приватним бізнесом, тобто домінуючим є юридичне трактування концесії, а розкриття її сутності відображає характеристику різних форм залучення державою вітчизняного та іноземного капіталу. Це не сприяє створенню необхідного теоретичного забезпечення розвитку концесій як спеціальної форми міжнародного економічного співробітництва, негативно позначається на розробленні практичних рекомендацій. Виходячи з цього, автором обґрунтовується системна сутність поняття міжнародної концесії (Рис.1).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины