РОЗВИТОК СВІТОВОГО ФОНДОВОГО РИНКУ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ГЛОБАЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА



Название:
РОЗВИТОК СВІТОВОГО ФОНДОВОГО РИНКУ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ГЛОБАЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано мету та задачі, об’єкт і предмет, наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі «Теоретичні засади розвитку світового фондового ринку в умовах невизначеності глобального економічного середовища» досліджено теоретико-методологічні аспекти дослідження невизначеності глобального економічного середовища в умовах фінансової глобалізації; розглянуто теоретико-методологічні засади та економічну природу розвитку міжнародного ринку цінних паперів; розкрито ґенезу теорій та концепцій формування міжнародного фондового ринку.

Глобалізація світової економіки є найважливішим фактором розвитку сучасних економічних відносин, має певну структуру, що представляє собою комплекс взаємопов’язаних елементів, до яких відносять торгівельну, фінансову, інвестиційну та виробничу глобалізації. Встановлено, що основою трансформації глобальної економіки є глобальний перерозподіл власності, зміни в характері міжнародного поділу праці, інтернаціоналізація науково-технічного прогресу, вихід на міжнародну арену нових суб'єктів господарського життя, прорив в інформаційно-комунікаційній сфері, глобалізація фінансів, лібералізація торгівлі.

В результаті проведеного дослідження запропоновано комплексний підхід до теоретико-методологічного дослідження невизначеності глобального економічного середовища (рис. 1).

З погляду еволюції світової економіки доведено, що фінансова глобалізація - це новий якісний етап розвитку світової фінансової системи, що характеризується значним зростанням числа й взаємозалежності міжнародних фінансових операцій, насамперед  за участю приватного капіталу, в умовах лібералізації діяльності фінансових інститутів і фізичних осіб на світовому фінансовому ринку. З погляду теорії інвестицій фінансова глобалізація є процесом посилення тенденцій, відповідно до яких позичальники й інвестори, у випадку неможливості задовольнити свої потреби в рамках національної економіки, можуть звернутись на міжнародні ринки, що зумовлює універсалізацію інвестиційних процесів, вироблення й прийняття єдиних принципів інвестиційної взаємодії, уніфікацію інвестиційних механізмів й інструментів, використання єдиних технологій, проходження загальним звичаям і нормам обслуговування суб'єктів ринку. Встановлено, що фінансова глобалізація – процес зближення національних фінансових систем і формування світової фінансової системи, відмітною рисою якого є здатність виконувати фінансові трансакції в міжнародному масштабі.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины