БЮДЖЕТНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ВИДАТКАМИ НА ОСВІТУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ



Название:
БЮДЖЕТНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ВИДАТКАМИ НА ОСВІТУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У першому розділі “Концептуальні засади бюджетного контролю за видатками на освіту” обґрунтовано теоретико-методологічні основи бюджетного контролю за видатками на освіту, а також досліджено нормативно-правову базу його здійснення в Україні.

За результатами вивчення підходів фахівців з різних галузей науки зроблено висновок про багатогранність терміну “контроль”, оскільки його трактують як метод, форму, функцію управління, перевірку дотримання законодавства, виконання управлінських рішень. Наголошено на доцільності виокремлення точки зору, згідно з якою зміст контролю полягає у врегульованій нормами права діяльності уповноважених органів.

5

 
У роботі досліджено понятійний апарат у сферах фінансового, державного фінансового та бюджетного контролю. Встановлено, що об’єкт є основним критерієм, за яким контроль класифікують на фінансовий, державний фінансовий і бюджетний. Фінансові ресурси є об’єктом фінансового, державні фінансові ресурси – державного фінансового, а бюджетні кошти – бюджетного контролю. Останній займає місце найбільш важливого виду державного фінансового контролю і розмежовується на різні підвиди, зокрема за соціальними видатками на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист і соціальне забезпечення.

Серед запропонованих науковцями трактувань цілей і завдань різних видів контролю виокремлено основні, які розкривають значення бюджетного контролю за видатками на освіту (рис. 1). Головною ціллю цього підвиду бюджетного контролю є забезпечення обґрунтованості планування й ефективності використання бюджетних коштів на освіту. Для її досягнення бюджетний контроль за видатками на освіту повинен виконувати завдання, які полягають у виявленні бюджетних правопорушень, застосуванні фінансових санкцій і притягненні винних осіб до відповідальності, розробленні пропозицій щодо усунення порушень бюджетного законодавства, а також запобіганні їхньому вчиненню.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)