УПРАВЛІННЯ ОБІГОВИМИ КОШТАМИ БУДІВЕЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ




  • скачать файл:
Название:
УПРАВЛІННЯ ОБІГОВИМИ КОШТАМИ БУДІВЕЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми, мета та завдання дослідження, визначено предмет та об’єкт дослідження, сформульовано наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

В першому розділі«Теоретичні засади управління обіговими коштами будівельних організацій в сучасних умовах» досліджено економічну сутність понять «обігові кошти» будівельних організацій, розглянуто їх історичну трансформацію, принципи їх організації, класифікації та структуру.

В економічній літературі найбільш поширено визначають економічну сутність обігових коштів, як авансовану в грошовій формі сукупну вартість для створення оборотних виробничих фондів і фондів обігу, що постійно переходить у процесі послідовного кругообігу з однієї функціональної форми в іншу, з метою забезпечення безперервного розширення та відновлення виробництва.

Існує ряд теоретичних та практичних проблем управління обіговими коштами будівельних організацій, які на цей час, ще залишаються невирішеними, як на рівні будівельної галузі в цілому, так і на рівні окремих підприємств. Головний акцент у сфері управління оборотним капіталом будівельних організацій має робитись саме на джерелах їх фінансування, як похідну величину для необхідного обсягу оборотного капіталу, обумовленого галузевою специфікою. Виходячи з економічної сутності обігових коштів, вони початково завжди виступають фінансовими ресурсами. Характер розміщення інвестованих у процес діяльності будівельних організацій обігових коштів відображають оборотні активи. Економічну сутність обігових коштів будівельної організації в сучасних умовах функціонування відповідно до вимог Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 (Форма № 1) «Баланс» наведено у табл. 1.

В сучасних умовах, економічний зміст обігових коштів полягає
в єдності понять оборотні активи та оборотний капітал. Саме матеріально -
речовий зміст і вартісна форма розкривають економічну сутність категорії
«обігові кошти».

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)