ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ИНСТИТУЦИОНАЛЬНЫХ ИЗМЕНЕНИЙ В СФЕРЕ ТОРГОВЛИ УКРАИНЫ




  • скачать файл:
Название:
ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ИНСТИТУЦИОНАЛЬНЫХ ИЗМЕНЕНИЙ В СФЕРЕ ТОРГОВЛИ УКРАИНЫ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У «Вступі» дисертації обґрунтовано актуальність теми дослідження; сформульовані мета і основні завдання роботи; визначені об’єкт, предмет і методи дослідження; сформульовано авторське бачення логіки та структури дослідження; окреслено інформаційну базу дослідження; встановлено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів; наведені дані про апробацію основних положень дисертації, її зв’язок з науковими програмами, темами, планами; зазначені публікації, структура та обсяг роботи.

У першому розділі дисертаційної роботи «Інституціональні зміни у сфері обігу національного господарства та державне регулювання» розглядаються теоретичні основи та сукупний взаємозв’язок понять «інституціональні зміни» та «торгівля», «державне регулювання» та «торгівля», «інституціональні зміни» та «державне регулювання».

При розгляді еволюції поглядів найбільш вагомих представників інституціональної теорії на роль держави в інституціональних процесах, інститути, інституціональне середовище та інституціональні зміни найбільшу увагу автора привернули думки таких вчених, як Т. Веблен, Дж. Коммонз, Р. Коуз, Д. Норт. Розуміння Д. Нортом інституціональних змін та їх ролі і місця у еволюції інституціонального середовища а також можливості їх зв’язку з питаннями державного впливу на це середовище були взяті автором за основу у власному теоретичному досліджені питань, винесених до розгляду у першому розділі.

 Уточнення та обґрунтування авторського розуміння понять  «інституціональне середовище» та «інституціональні зміни» призвело до висновків, що під інституціональним середовищем доцільно розуміти сукупність засадничих політичних, соціально-економічних і юридичних правил, яка утворює базис для виробництва, обміну і розподілу і формує рамки людської поведінки. (передусім, сукупність правил, але не обов'язково інститутів), а під інституціональними змінами – безперервний процес кількісно-якісних змін і перетворень різних політичних, соціально-економічних і юридичних інститутів, існуючих в інституціональному середовищі.

Згідно з баченням автора, інституціональні зміни торгівлі відбуваються в інституціональному середовищі торгівлі, але проявляються не на рівні змін правил, а на рівні змін інститутів, що функціонують в цьому середовищі і визначають це середовище.

Автором визначено, що інституціональні зміни торгівлі – це  безперервний процес кількісно-якісних змін і перетворень інститутів, що визначають основи функціонування торгівлі; інституціональне середовище торгівлі – це сукупність засадничих політичних, соціально-економічних і юридичних правил, яка утворює базис для господарської діяльності з обігу, купівлі і продажу товарів і формує рамки людської поведінки у сфері торгових відносин; державне регулювання інституціональних змін торгівлі – це комплекс заходів, вживаних державою для корекції безперервного процесу кількісно-якісних змін і перетворень інститутів, що визначають основи функціонування торгівлі.

В якості пріоритетного об'єкту державного регулювання інституціонального середовища торгівлі державі слід розглядати інституціональні зміни торгівлі. Основним завданням державного регулювання інституціональних змін торгівлі є опосередкована дія на інституціональне середовище торгівлі.

Для побудови моделі інституціональних змін торгівлі для цілей державного регулювання відібрані три основні дихотомічні групи класифікацій інститутів, які співпадають із загальноприйнятими в теорії інституціоналізму класифікаціями: базові – комплементарні (допоміжні), штучні – природні, формальні – неформальні. Інститути різних класифікацій в моделі існують і функціонують в умовах повного взаємопроникнення і взаємоперетину.

Інституціональне середовище має свій центр тяжіння, його утворюють базові інститути, які формують базові принципи, основи існування цього середовища. У ньому відбуваються зміни штучних і природних інститутів, що піддаються, або не піддаються формалізації. Таким чином, межі розділення штучних і природних інститутів не співпадають з межею розділення формальних і неформальних. Встановлення цього факту зумовило пошук причин такої невідповідності, які були знайдені в таких характеристиках інституціонального середовища, як його невизначеність і формалізація.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)