УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІйної роботи

 

У першому розділі «Теоретико-методичні засади інноваційного розвитку економіки регіону» досліджено економічну сутність і фактори інноваційного розвитку економіки регіону, обґрунтовано теоретичні основи формування інноваційного потенціалу і обґрунтування науково-інноваційної політики регіону, розроблено методичні основи оцінки інноваційного потенціалу економіки регіону, запропоновано методичний підхід до визначення потреби в інвестиціях для розвитку територіальної інноваційної системи регіону.

Інноваційний розвиток регіону трактується як соціально-економічний процес, в основі якого лежить формування регіональної інноваційної системи, здатної до збільшення інноваційного потенціалу регіону і його реалізації шляхом створення інноваційних товарів і послуг. Регіональна інноваційна система являє собою сукупність всіх суб'єктів інноваційної діяльності регіону, що складають регіональну інноваційну інфраструктуру, що функціонує на основі інноваційного механізму регіону з метою забезпечення умов для інноваційної діяльності. Інфраструктура й механізм інноваційної діяльності є основними компонентами інноваційної системи.

Регіональна інноваційна інфраструктура являє собою сукупність суб'єктів науково-інноваційної діяльності (державних установ, підприємств і некомерційних організацій), що забезпечують реалізацію організаційно-економічного механізму інноваційної діяльності (сукупність правил і умов взаємодії елементів інноваційної інфраструктури), що сприяють перетворенню наукових знань в інновації, включаючи комерціалізацію наукових досліджень і розробок. Запропоновано багаторівневу схему формування інноваційної інфраструктури регіону (рис. 1).

Механізм інноваційного розвитку являє собою послідовність певним чином вибудуваних взаємин між політичною, економічною, соціально-культурною, законодавчою сферами суспільних формацій, метою яких є формування інноваційного сектору економіки. 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины