ІНВЕСТИЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНА ДІЯЛЬНІСТЬ БАНКІВ НА РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ УКРАЇНИ



Название:
ІНВЕСТИЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНА ДІЯЛЬНІСТЬ БАНКІВ НА РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну і практичну цінність отриманих результатів, наведено інформацію про їхню апробацію.

У першому розділі «Теоретичні основи інвестиційно-орієнтованої діяльності банків на ринку цінних паперів» розглянуто основні науково-теоретичні підходи до визначення сутності інвестиційно-орієнтованої діяльності банків на ринку цінних паперів, визначено класифікаційні ознаки та багатомірність видового складу інвестиційно-орієнтованої діяльності банків на ринку цінних паперів та обґрунтовано основні складові забезпечення процесу реалізації інвестиційно-орієнтованої діяльності банків.

За результатами розгляду інвестиційної діяльності банків автором обґрунтовано, що операції банків на ринку цінних паперів посідають вагоме місце (рис. 1). На первинному ринку цінних паперів обсяг операцій банків складає 28,7 % у загальному обсязі операцій інших учасників. Обсяг інвестиційних операцій на вторинному ринку дорівнює 25 % у загальній структурі реалізованих біржових контрактів.

Вищезазначене свідчить про істотну участь банків у процесі функціонування вітчизняного ринку цінних паперів та визначає їх дієвими учасниками його розвитку. Проте в теорії банківської діяльності сутнісне значення поняття інвестиційної діяльності трактується з позиції широкого узагальнення, існує необхідність визначення стратегічних орієнтирів її реалізації, що і обумовлює розгляд поняття інвестиційно-орієнтованої діяльності банків на ринку цінних паперів. При проведенні теоретичного аналізу західних та вітчизняних теорій інвестування, базових положень участі банку в діяльності ринку цінних паперів, виокремлено окремі інвестиційні складові та стадії руху інвестиційного процесу (діяльність, інвестиційна діяльність, операції банків).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины