ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ МОНОФУНКЦІОНАЛЬНОГО МІСТА



Название:
ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ МОНОФУНКЦІОНАЛЬНОГО МІСТА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Основний зміст роботи

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено стан її наукової розробки, з’ясовано зв'язок з науковими програмами, планами, темами, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, розкрито наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, наведено відомості про їх апробацію та оприлюднення.

У першому розділі«Теоретичні засади формування фінансових основ розвитку міста» – досліджено зміст соціально-економічного розвитку міста як об’єкта управління, визначено роль та місце фінансового забезпечення у структурі фінансового механізму управління розвитком міста, розкрито вплив феномену монофункціональності на формування системи фінансового забезпечення міста.

Представники різних наукових шкіл до визначення поняття «місто» підходять по-різному: з економічного погляду місто – це, перш за все, населений пункт, переважаюча кількість жителів якого не пов’язані професійно із сільським господарством; у просторовому аспекті місто асоціюється з тим місцем, де зосереджуються населення, житло; у соціальному аспекті урбанізації як головна ознака міського поселення зазвичай використовується термін «міський спосіб життя».

У роботі запропоновано трактувати місто як цілісну, відкриту, динамічну систему у вигляді населеного пункту, який відповідає певним вимогам структури господарського, соціально-культурного комплексу, його благоустрою, кількості населення, його соціального складу.

З огляду на динамічність міста, тобто можливість зміни у просторі та часі, важливою його ознакою є здатність до розвитку. Комплексний соціально-економічний розвиток міста – це керований процес змін у різних сферах життя міста, спрямований на досягнення певного рівня розвитку його соціальної й економічної сфер з найменшим збитком для природних ресурсів і найбільшим рівнем задоволення колективних потреб населення й інтересів держави. Метою соціально-економічного розвитку будь-якого міста є покращення життя його населення. При цьому основними завданнями соціально-економічного розвитку є розвиток міської економічної бази, зміцнення фінансового стану міського утворення, покращення показників якості життя населення, виконання необхідних соціальних програм.

Об'єктом управління розвитком міста є сам процес розвитку муніципального утворення, який включає декілька складових

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины