ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПЕДАГОГІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ :



Название:
ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПЕДАГОГІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, висвітлено науковий апарат і загальні відомості про дослідження, визначено об’єкт, предмет, мету і завдання дослідження, охарактеризовано методи роботи, розкрито наукову новизну, теоретичне та практичне значення дослідження, дані про апробацію та впровадження одержаних результатів.

У першому розділі „Інформаційне забезпечення управління інноваційною діяльністю педагогів загальноосвітнього навчального закладу як проблема педагогічної науки і практики” охарактеризовано сучасний стан проблеми в теорії та практиці управління інноваційною діяльністю педагогів ЗНЗ. Вивчення та аналіз теоретичних джерел з питань управління інноваційною діяльністю педагогів ЗНЗ дозволяє стверджувати, що основні аспекти проблеми розкриті досить грунтовно: виявлено особливості та роль інновацій у навчально-виховному процесі, обгрунтовано принципи інноваційної політики, основні тенденції, закони та закономірності перебігу інноваційних процесів тощо.

Розроблені та досліджені науковцями теоретичні засади інформаційного забезпечення управління загальноосвітніми навчальними закладами сприяють розумінню особливостей інформації, її ролі в управлінні педагогічними системами, класифікації інформації за певними ознаками, її типізації. Репрезентовані підходи щодо інформаційного забезпечення управління загальноосвітнім навчальним закладом за умов використання їх в практичній діяльності керівника забезпечують певною мірою систематизацію управлінської інформації. Однак, проблема створення системи інформаційного забезпечення управління інноваційною діяльністю педагогів ЗНЗ вивчена недостатньо і залишається не розв’язаною.

Аналіз наукової літератури підтверджує відсутність чітко визначеного поняття „інформаційне забезпечення управління інноваційною діяльністю педагогів загальноосвітнього навчального закладу”, що, значною мірою, утруднює розробку керівниками відповідної системи.

Враховуючи різні підходи до тлумачення поняття „інформаційне забезпечення управління ЗНЗ” та сутності дефініції „інноваційна діяльність”, нами визначено, що інформаційне забезпечення управління інноваційною діяльністю педагогів загальноосвітнього навчального закладу – це стратегічна підтримка управління процесами створення, впровадження і поширення інновацій з метою забезпечення цілеспрямованості, організованості інноваційної педагогічної діяльності засобами систематизації інформаційних ресурсів.

З метою відстеження стану інформаційного забезпечення управління інноваційною діяльністю педагогів ЗНЗ було проведено констатувальний експеримент.

В ході дослідження виявлено, що в освітніх закладах області широко використовуються інновації у навчанні, вихованні, управлінні. Більшість із них спрямовані на оновлення змісту, методів, принципів і засобів навчання, що складає 67 % від загальної кількості інновацій; інновації у виховній роботі – 27 %; інновації в управлінні – 6 % (рис. 1).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины