ПОВЫШЕНИЕ ПРОЧНОСТНЫХ И ФИЛЬТРАЦИОННЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ДРЕНАЖНЫХ ТРУБ ИЗ ПОРИСТОГО БЕТОНА




  • скачать файл:
Название:
ПОВЫШЕНИЕ ПРОЧНОСТНЫХ И ФИЛЬТРАЦИОННЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ДРЕНАЖНЫХ ТРУБ ИЗ ПОРИСТОГО БЕТОНА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обгрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і завдання досліджень, визначено об'єкт і предмет досліджень, наукову новизну і практичну значимість отриманих результатів.


У першому розділі наведено критичний аналіз літературних джерел з проблем підтоплення. В умовах міського і, особливо, промислового будівництва можливе підняття грунтових вод під впливом капілярних сил, викликаних стисненням грунту під дією навантаження від ваги масивних будівель. Зниження рівня грунтових вод можливе за рахунок будівництва горизонтального дренажу.


Пористі бетонні дренажні труби уперше було застосовано в США в 1924 році. У СРСР пористі труби почали застосовувати в 1960-х роках. Технологія їх виготовлення розроблено і досліджено інститутом ВНІІЗалізобетону спільно з ЦНІІМПС під керівництвом Г.А. Нізовкіна і В.Ф. Ландера. Труби виготовлялися з керамзитобетону у вертикальних формах вібропресуванням. За кордоном за подібною технологією дренажні труби виготовляє фірма «ОКА». Нерівномірний розподіл цементного тіста по висоті труби обмежує їх довжину величиною 0,5-0,6 м. Пізніше в ХНУСА А.Б. Гасановим розроблено технологію виготовлення труб з керамзитобетону методом пресування. У роботах М.М. Зайченко вказано можливість зміцнення бетону за допомогою введення міронаповнювача.


Важливою вимогою до роботи горизонтального трубчастого дренажу в є необхідність повного виключення суфозії частинок грунту. Це питання в своїх роботах висвітлено А. Г. Алєксєєвим, Н.Г. Пивоваром, С.І. Сторожук та ін.


Для вирішення завдань підвищення міцності труб потрібно визначити основні принципи спрямованого формування структури крупнопористого бетону, розробити технологічні рішення щодо підвищення міцності крупнопористого бетону і визначити необхідні параметри пористого простору з побудовою моделей структури бетону і пористого простору, що враховують особливості зовнішніх експлуатаційних впливів.


 


У другому розділі наведено характеристики матеріалів та методи досліджень, які були використані в роботі. Наведено характеристики портландцементу, крупного та дрібного заповнювачів, мікронаповнювача, хімічних добавок і рідкого скла. Маса зразків визначалася за допомогою електронного вимірювача ваги W108. Структура пористого бетону досліджувалася за допомогою мікроскопа МБС-2. Показники міцності пористого бетону на стиск та вигин визначалося випробуванням балок 4×4×16 см контрольних та розроблених зразків встановлювали стандартними методами на стандартному устаткуванні згідно з ГОСТ 10180-90. Визначення фільтраційних показників включало в себе визначення коефіцієнта фільтрації зразків труб за часом наповнення і за допомогою приладу Гаврилко.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)