Концепція обліково-аналітичного забезпечення управління лісовими біологічними активами




  • скачать файл:
Название:
Концепція обліково-аналітичного забезпечення управління лісовими біологічними активами
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Загальновідомо, що суспільство не може існувати, не виробляючи певні матеріальні блага і послуги і не споживаючи їх, тобто процеси виробництва та споживання виступають підвалиною для відтворення самого життя людства. Товарне виробництво розвивається за рахунок використання різних видів ресурсів: природних, трудових, грошових тощо. Маючи на меті отримання економічної вигоди від реалізації виготовленої продукції, людина обтяжливо експлуатує природні багатства, переробляючи більше, ніж того власне потребує. В результаті цього меркантильні наміри збагатитися за рахунок "дарових" природних ресурсів призвели до надмірного виснаження екосистем. Тому для запобігання екологічній кризі необхідно змінити підхід до господарювання, розробивши концепцію стійко прогресуючого відтворення природних активів.

Знаковою у цьому відношенні є концепція фізіократів, які вбачали джерело багатства і процвітання нації винятково у розвитку сільського господарства. Єдино продуктивною працею визнавалася та праця, яка сприяє появі "чистого продукту". Чистий продукт створюється виключно в сільському господарстві – це щорічно вироблювані багатства, що утворюють дохід суспільства і представляють собою надлишок благ, отриманих після вирахування витрат на їх виробництво. Очевидно, що ніде приріст продукції не демонструється настільки наочно, як у сільському господарстві. Чистий продукт розглядається як дар природи, який стимулює розвиток "природного порядку", тобто верховенства природних законів над економічними. Розвиток та відтворення чистого продукту у значній мірі залежить від забезпечення оптимальних і якісних умов здійснення біологічних трансформацій природних ресурсів. Відповідно, це вимагає проведення комплексу управлінських процедур, які сприятимуть формуванню таких умов.

Першочерговим завданням є організація достовірного обліку біологічних активів, що дозволить урахувати винятковий вплив на їх формування, розвиток та відтворення природних біологічних законів.

З цією метою в Україні відповідно до наказу Міністерства фінансів України № 790 від 18 листопада 2005 року "Про затвердження Положення (стандарту) бухгалтерського обліку № 30 "Біологічні активи" було прийнято зазначений вище стандарт, який визначає обліковий підхід, методологічні засади формування в бухгалтерському обліку даних про біологічні активи та сільськогосподарську діяльність і розкриття інформації про них у фінансовій звітності, відповідно до вимог МСБО 41 "Сільське господарство". Новий стандарт покликаний регулювати облік сільськогосподарських активів, однак жодного слова щодо лісового господарства і лісових біологічних активів в ньому немає, при цьому ні в кого не виникає жодних сумнівів по відношенню до визнання лісових ресурсів біологічними активами. Аналізуючи даний нормативний документ можна прийти до висновку, про непридатність його застосування в сучасному обліковому процесі в зв’язку з відсутністю розробленої облікової концепції, яка б враховувала облік власне біологічних активів, незалежно від галузі їх утворення і функціонування.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)