Економічна сутність фінансових результатів та концепції їх формування




  • скачать файл:
Название:
Економічна сутність фінансових результатів та концепції їх формування
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

У сучасних умовах найважливішою складовою частиною інформації про фінансовий стан підприємства є дані про сформовані фінансові результати, що виникають у процесі господарської діяльності підприємств та виражаються прибутком або збитком. При цьому до найважливіших об’єктів облікового спостереження відноситься власний капітал, що утворюється і змінюється в результаті отримання підприємством фінансових результатів.

Прибуток – одна з найскладніших економічних категорій. Теорія прибутку до сьогодні залишається незавершеною і суперечливою, що, природно, не може не відображатися на методиці його обліку. В економічній літературі в одних авторів під терміном «прибуток» об’єднані всі форми доходу – відсотки, заробітна плата, підприємницький дохід, рента. Інші вважають, що «прибуток» – це відсоток на капітал. З цією метою нами узагальнено концепції економічної сутності прибутку, які представлені у табл.1.1.

У марксистській теорії прибуток розглядався як перетворена форма додаткової вартості, яка створена найманою працею. У країнах з розвиненою ринковою економікою широко застосовується концепція, за якою прибутком вважається винагорода за ризик підприємництва. При цьому більшість авторів головним джерелом прибутку визначають капітал. Вони підкреслюють, що ріст капіталу залежить від інвестованих коштів і від інвестованого прибутку. Таким чином, між прибутком і капіталом існує пряма та обернена взаємозалежність. Взагалі, не можна з’ясувати прибуток, не розкривши сутність капіталу, і, навпаки, капітал не можна визначити без детального аналізу прибутку. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)