Методика розрахунку та класифікація фінансових результатів




  • скачать файл:
Название:
Методика розрахунку та класифікація фінансових результатів
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Раціональна організація обліково-аналітичної роботи на підприємстві передбачає застосування ефективної форми бухгалтерського обліку, його технічного оснащення. Форма бухгалтерського обліку передбачає певну систему регістрів бухгалтерського обліку, порядок і спосіб реєстрації та узагальнення інформації в них з дотримання єдиних засад бухгалтерського обліку [163, с. 248]. На підприємствах залізничного транспорту застосовуються дві форми обліку: журнальна і таблично-автоматизована [16, с. 1827].

Більшість структурних підрозділів залізничного транспорту застосовують таблично-автоматизовану форму обліку. Історично дана форма бухгалтерського обліку на підприємствах залізничного транспорту замінила таблично-перфокартну форму обліку. Виконуючи постанови Ради Міністрів СРСР «Про заходи по усуненню серйозних недоліків в організації бухгалтерського обліку і посилення його ролі при здійсненні контролю в народному господарстві» від 6 листопада    1964 р. [126] та «Про заходи з подальшого поліпшення організації обліку і звітності в народному господарстві» від 2 липня 1971 р. [125], в Міністерстві шляхів сполучення поступово було запроваджено таблично-перфокартну форму обліку з централізацією бухгалтерії у відділеннях залізниці. Для цього на всіх відділеннях залізниці були організовані машинолічильні центри, які забезпечували створення масивів бухгалтерської інформації.

Таблично-перфокартна форма обліку була першою формою бухгалтерського обліку, яка передбачала застосування обчислювальної техніки. Її теоретичні принципи її були розроблені і висвітлені у спеціальній літературі, рекомендованій Методологічною Радою з обліку Міністерства фінансів СРСР ще в 1963 р. Для цієї форми обліку були характерні такі риси: взаємозв’язок технологічних процесів машинної обробки облікової інформації всіх ділянок обліку на основі використання мономакета перфокарти проводки з єдиною за побудовою і значністю номенклатурою кодів синтетичних рахунків та об’єктів аналітичного обліку; система звітних регістрів (табуляграм); система зберігання первинних документів, машинних носіїв (перфокарт), контрольних і звітних табуляграм. Із запровадженням універсальної електронно-обчислювальної техніки для вирішення облікових задач таблично-перфокарточна форма бухгалтерського обліку була змінена на таблично-автоматизовану [55, с. 2135].

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)