Критична оцінка сучасних підходів до вивчення поведінки витрат




  • скачать файл:
Название:
Критична оцінка сучасних підходів до вивчення поведінки витрат
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Останнім часом особливої актуальності набувають проблеми вивчення поведінки витрат підприємства. Загострення цього питання зумовлено тим, що дослідження поведінки витрат як ступеня їх реагування на зміну активності діяльності підприємства та розподілу на змінні і постійні має важливе значення для формування собівартості продукції, оперативного контролю, планування, прогнозування витрат і лежить в основі системного аналізу взаємозв’язку витрат, обсягу діяльності та прибутку. Отже правильність розподілу витрат значною мірою визначає ступінь надійності та достовірності отриманої інформації і, відповідно, якості прийнятих на її основі управлінських рішень. 

Проблеми вивчення поведінки витрат і їх розподілу на змінні та постійні знайшли відображення у працях попередників [26, 46, 54, 66, 68, 101, 107, 171, 173, 179, 187]. Проте ці дослідження здебільшого носять теоретичний характер і проводяться з використанням умовного цифрового матеріалу, а науковці не загострюють увагу на особливостях розподілу витрат в умовах багатопродуктового виробництва.

У зв’язку з цим принципового значення набуває необхідність апробації існуючих методик на прикладі хлібопекарних підприємств споживчої кооперації з метою виявлення їх переваг і недоліків та з’ясування можливостей практичного застосування.

Ми підтримуємо позицію тих дослідників [47, с. 261; 54, с. 886; 101, с. 94-95; 179, с. 230-231], які наполягають на вивченні поведінки витрат через дослідження їх функції, що представляє собою математичний опис взаємозв’язку між витратами та фактором, що їх обумовлює. Однак вважаємо за необхідне починати дослідження функції витрат з вибору моделі її відображення, оскільки при однопродуктовому виробництві функція витрат включає лише одну незалежну змінну величину і її можна зобразити у вигляді рівняння простої регресії, а в умовах багатопродуктового виробництва вона включає кілька незалежних змінних величин і тому відображається за допомогою рівняння множинної регресії.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)