Припинення договірних зобов’язань у цивільному праві України




  • скачать файл:
Название:
Припинення договірних зобов’язань у цивільному праві України
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Прийнятий 16 січня 2003 р. Цивільний кодекс України, як кодекс приватного права, містить низку статей, що регулюють припинення цивільно-правового договору і породженого ним відповідного зобов’язального правовідношення, а також визначають його правові наслідки.

Зрозуміло, що новели ЦК України потребують не лише теоретичного осмислення, а й узагальнення наявної практики застосування відповідних норм як ЦК України, так і інших актів цивільного законодавства, з тим, щоб на цій основі визначити ефективність їх правового регулювання.

За відсутності в науці цивільного права як радянського, так і сучасного періоду монографічних праць з питань припинення договірного зобов’язального правовідношення та комплексних наукових досліджень цієї проблематики (не рахуючи дослідження окремих проблем в дисертації Процьків Н.М. "Правове регулювання розірвання цивільно-правових договорів за цивільним законодавством України", в якій, проте повного аналізу відносин щодо припинення договірного зобов’язання проведено не було) дослідження механізму припинення договірних зобов’язань, дії принципів добросовісності, розумності та справедливості на цій стадії динаміки зобов’язального правовідношення, особливостей припинення окремих видів зобов’язань та правових наслідків припинення договірного зобов’язання уявляється необхідним і своєчасним.

Зазначені обставини і зумовили вибір теми дисертаційного дослідження.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертаційного дослідження є складовою частиною комплексної наукової програми Київського національного університету імені Тараса Шевченка "Удосконалення правового механізму реалізації та захисту прав та інтересів людини і громадянина в Україні" та відповідає тематиці держбюджетної науково-дослідної теми "Формування механізму реалізації та захисту прав і свобод громадян в Україні" (тема № 01 БФ042-01; державна реєстрація 0101 U003579).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)