КЛЕПАР ГАЛИНА ІВАНІВНА ОБЛІКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
Название:
КЛЕПАР ГАЛИНА ІВАНІВНА ОБЛІКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВ
Альтернативное Название: Клепаров ГАЛИНА ИВАНОВНА учетной обеспечения налогообложении прибыли предприятий
Тип: Автореферат
Краткое содержание: Перший розділ «Теоретико-методичні засади облікового забезпечення оподаткування прибутку підприємств» присвячено розгляду економічної сутності та методики обліку доходів, витрат і результатів діяльності підприємства, удосконаленню категорійно-понятійного апарату в сфері облікового забезпечення оподаткування прибутку підприємств, дискусійним питанням та ключовим проблемам щодо узгодження бухгалтерського обліку та обліку для цілей оподаткування.
Проведений ретроспективний аналіз бухгалтерського обліку доходів, витрат та результатів діяльності дозволив відстежити низку проблемних питань, що стосуються визнання доходів, оцінки (переоцінки) статей фінансової звітності, інвентаризації, та які безпосередньо впливають на достовірність податкових розрахунків з податку на прибуток.
У процесі дослідження проаналізовано думки вітчизняних і зарубіжних науковців з приводу узгодження бухгалтерського обліку та обліку для цілей оподаткування податком на прибуток. Різновекторність поглядів виявлено в різних аспектах: як щодо інтерпретації понять, так і методологічної сумісності цих видів обліку.
В результаті дослідження існуючих моделей ведення податкових розрахунків у системі бухгалтерського обліку виділено три варіанти податкових розрахунків (рис. 1).
Варіант «податкові розрахунки/фінансовий облік» використовують, як правило, малі підприємства, які не вбачають потреби в розрахунку достовірного фінансового результату своєї діяльності, у веденні управлінського обліку, оскільки не очікують перспективи залучення фінансових інвестицій та охоплення значної частки на ринку.
Застосування варіанта «фінансовий облік – податкові різниці – податкові розрахунки» активно дискутується в професійних колах як альтернатива існуючій методиці розрахунку об’єкта оподаткування. Цей варіант ведення податкових розрахунків має ряд проблемних моментів, що суттєво ускладнюють процес складання декларації з податку на прибуток. Серед них: недостатня поінформованість бухгалтерів про існування двох методів розрахунку податкових різниць; двосторонній напрям гармонізації бухгалтерського та податкового законодавства в Україні; закріплена в ПКУ можливість застосування міжнародних стандартів бухгалтерського обліку як альтернативи національним П(С)БО.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)