ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВАНТАЖІВ ПРИ ЗАЛІЗНИЧНИХ ПЕРЕВЕЗЕННЯХ




  • скачать файл:
Название:
ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВАНТАЖІВ ПРИ ЗАЛІЗНИЧНИХ ПЕРЕВЕЗЕННЯХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Останніми роками в Україні відбувається глибоке реформування економіки, створення умов для її росту. Перебудовні явища, що ми спостерігаємо в народному господарстві, потребують адекватного правового регулювання.

Транспорт є однією з найважливіших галузей економіки України. Тому серед значних заходів щодо вдосконалення господарського механізму питання підвищення ефективності і якості роботи транспорту, і, насамперед, залізничного, посідають особливе місце. Найважливішим напрямком вирішення цієї задачі є забезпечення збереження вантажів, що перевозяться українськими залізницями.

Для реалізації поставленої задачі Кабінетом Міністрів і Міністерством транспорту України розроблена і продовжує вдосконалюватися програма, що передбачає комплекс економічних, технічних, організаційних і правових заходів, серед яких правовим засобам приділяється значна роль.

Сьогодні актуальність досліджень щодо збереження вантажів під час залізничних перевезень визначається відсутністю достатньої правової бази, що сприяє розкраданням вантажів із рухомого складу, гальмує розслідування підрозділами транспортної міліції кримінальних справ по фактах розкрадань вантажів, перешкоджає веденню профілактичної роботи в цьому напрямку.

Удосконалення правових засобів забезпечення збереження вантажів, перевезених залізничним транспортом, необхідність гармонізації національного транспортного законодавства з європейським і світовим, знайшли відображення в Указі Президента України від 20.04.2000 р. «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 квітня 2000 року «Про стан залізничного транспорту України та заходи щодо забезпечення його ефективного функціонування».

У зв'язку з цим актуалізується необхідність розробки системи правового забезпечення збереження  вантажів, що перевозяться залізницею, опрацювання рекомендацій з їх практичного застосування, необхідність конкретизації напрямків удосконалення транспортного законодавства України.

Зв'язок роботи з науковими планами і темами. Дисертаційна робота безпосередньо пов'язана з науковими дослідженнями,  здійснюваними Інститутом економіко-правових досліджень НАН України, зокрема, за темою «Удосконалення економіко-правового механізму сполучення ринкового і державного регулювання господарських відносин» (державна реєстрація №0196U014055). Автор є також виконавцем у науково-дослідних роботах за темою «Удосконалення законодавства про статус суб'єктів господарської діяльності і практики його застосування з метою запобігання економічних правопорушень» (державна реєстрація №0199U001837). В рамках цього напрямку дисертантом були досліджені проблеми правового забезпечення збереження вантажів при залізничних перевезеннях, розроблено механізм організаційно-правового забезпечення збереження вантажів, обґрунтовані пропозиції по удосконаленню взаємодії залізниці з транспортною міліцією.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)