ОБЛІК ТА ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ТОВАРНИХ ОПЕРАЦІЙ У ПІДПРИЄМСТВАХ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ




  • скачать файл:
Название:
ОБЛІК ТА ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ТОВАРНИХ ОПЕРАЦІЙ У ПІДПРИЄМСТВАХ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено мету, основні завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення досягнутих результатів, їх апробацію.

У першому розділі «Організаційно-методичні аспекти формування обліково-аналітичної інформації у роздрібній торгівлі» розглянуто економічну сутність та зміст поняття «товарні операції». Досліджено основні тенденції розвитку роздрібної торгівлі України та Харківського регіону й доведено, що ефективність функціонування підприємств роздрібної торгівлі безпосередньо залежить від системи управління товарними операціями, які охоплюють найбільш значну й трудомістку частину обліково-контрольних робіт.

Виявлено, що вплив глобалізації на роздрібну торгівлю проявляється в укрупненні торговельного бізнесу, що підтверджується збільшенням середньої торговельної площі магазинів та просуванням на ринок нових торговельних форматів, які забезпечують максимальний асортимент товарів, високий рівень обслуговування, мають широкі можливості впливу на виробників і постачальників товарів. Даний сегмент залишатиметься найбільш перспективною формою організації торговельної діяльності та вимагає напрацювання механізму формування обліково-інформаційних ресурсів управління.

Основою системи бухгалтерського обліку є облікова політика, яка формує основні параметри її функціонування й забезпечує ефективність облікового процесу. В роботі розроблено рекомендації з формування облікової політики та запропоновано послідовність етапів її моделювання в інформаційній системі бухгалтерського обліку, яка передбачає виконання мануальних та комп’ютеризованих процедур. Розроблені рекомендації реалізовано в комп’ютерному середовищі бухгалтерської системи Pacioli (рис. 1).

Використання розробленого модуля формування облікової політики, як бази для ведення автоматизованого бухгалтерського обліку, запобігає формалізованому підходу до цього процесу, робить облікову систему більш осмисленою та підвищує ефективність використання облікової інформації в процесі управління. Крім того, дозволяє значно скоротити сукупні витрати часу на приведення облікової системи у відповідність до прийнятої облікової політики (оновлення довідників, коригування алгоритмів бухгалтерських записів тощо).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)