ОБЛІКОВО-КОНТРОЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ І РОЗПОДІЛОМ ПРИБУТКУ В ПІДПРИЄМСТВАХ СПИРТОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ




  • скачать файл:
Название:
ОБЛІКОВО-КОНТРОЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ І РОЗПОДІЛОМ ПРИБУТКУ В ПІДПРИЄМСТВАХ СПИРТОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено її зв'язок з науковими програмами, мету, основні задачі, об’єкт, предмет і методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, наводиться  апробація отриманих результатів.

У першому розділі «Теоретико-методичні засади обліково-контрольного забезпечення управління формуванням та розподілом прибутку» досліджено основні аспекти трансформації економічної і бухгалтерської сутності категорії «прибуток», як позитивний фінансовий результат який є джерелом розвитку підприємства та виступає основним об’єктом бухгалтерського відображення і контролю. Визначено сутність поняття «контроль», «обліково-контрольне забезпечення управління прибутковістю підприємств», а також виокремлено особливості виробничо-комерційної діяльності та технологічного процесу виробництва спирту і міру їхнього впливу на організацію бухгалтерському обліку та внутрішньогосподарського контролю підприємств.

Враховуючи значення прибутку, діяльність кожного господарюючого суб’єкта спрямована на забезпечення зростання його величини або стабілізації її на певному рівні. Тому основний принцип діяльності підприємств полягає в прагненні до максимізації прибутку.

Поняття «прибуток» не має єдиного визначення та трактується вченими по-різному, має декілька значень і неоднозначно сприймається економістами, юристами, бізнесменами, бухгалтерами та податківцями.

В економічній теорії і господарській практиці розрізняють бухгалтерський та економічний прибуток. Перший – це різниця між загальним доходом та явними витратами. Економісти називають такий прибуток бухгалтерським (госпрозрахунковим), тому, що він враховує при розрахунку явні (грошові) платежі, що фіксуються в бухгалтерській звітності підприємства. Економічний прибуток – різниця між загальним доходом і загальними витратами підприємства.

Тому, прибутком є частина новоствореної вартості, що враховує раціональне співвідношення і ефективне використання ресурсів підприємства, не знижує його конкурентоспроможності, при збереженні соціальних гарантій членам колективу та недопущенні екологічних проблем і обчислюється як різниця між доходами та витратами на виробництво і реалізацію продукції.

Визначивши економічну сутність прибутку слід відмітити, що з розвитком ринкової економіки ускладнюються внутрішньогосподарські та зовнішні зв’язки підприємств, зростають потоки інформації, яка має бути ефективно оброблена та перетворена на інформацію, корисну для прийняття управлінських рішень. Більшу її частину надає система бухгалтерського обліку, тому рівень прийнятих управлінських рішень значною мірою залежить від того, як організовано його на підприємстві, як він виконує свої облікові, контрольні та аналітичні функції.

 Процес управління включає в себе збір інформації, її контроль, аналіз й прийняття управлінських рішень. Збором інформації на підприємстві займається облікова служба, а бухгалтерський облік є системою спостереження, вимірювання, реєстрації, систематизації й передачі користувачам інформації про господарські операції підприємства.

Дослідження процесу створення релевантних даних дає підставу стверджувати, що отримання своєчасної, повної і достовірної інформацї  значним чином впливає на максимізацію прибутку, засвідчує про якісне управління підприємством. Звідси випливає, що найкращою обліковою системою є та, яка оптимізує функції управління для досягнення запланованих результатів. Однією із важливих функцій управління є контроль, сутність якого є предметом наукових дискусій. Проведено аналіз літературних джерел щодо тлумачення сутності терміна «контроль» свідчить, що думки різних авторів неоднакові. З нашої точки зору, контроль – це комплекс заходів, спрямованих на об’єкт, з метою оцінки дотримання ним вимог нормативно-правових актів, виявлення порушень, перекручень, недостовірностей, зловживань понесених збитків при реалізації управлінських рішень.

Враховуючи зміст обліку і контролю розкрито сутність поняття «обліково-контрольне забезпечення управління прибутковістю», як складового обліково-контрольного забезпечення управління підприємством.  Визначене поняття передбачає створення і підтримання належних умов для успішного ведення обліку та контролю в рамках відповідних їм функцій в системі управління прибутковістю підприємств.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)