ОБЛІК І ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ВИТРАТ АВТОРТАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
Название:
ОБЛІК І ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ВИТРАТ АВТОРТАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У розділі 1 «Витрати автотранспортних підприємств у системі обліково-контрольного забезпечення управління ними» досліджено особливості діяльності автотранспортних підприємств та їх вплив на побудову бухгалтерського обліку та внутрішнього аудиту витрат, сформульовано визначення автотранспортної послуги як об’єкта калькулювання в контексті бухгалтерського обліку витрат автотранспортних підприємств на основі класифікаційного підходу.

Сучасний етап розвитку вітчизняної економіки характеризується істотним зростанням ролі послуг як специфічного виду економічної діяльності. Головними проблемами, що притаманні діяльності підприємств сфери послуг в Україні, є недосконалість нормативно-правового регулювання організації надання послуг та оподаткування відповідних груп господарських операцій, а також потреба уточнення класифікації послуг.

Дослідження показників розвитку вітчизняної економіки в частині обсягів реалізованих транспортних послуг з огляду на загальні обсяги реалізації послуг за видами економічної діяльності  у 2005—2010 рр. та  зміни в структурі валового випуску послуг галузі транспорту та зв’язку і створення валової доданої вартості доводять, що динаміка зростання обсягу реалізованих транспортних послуг значно перевищує динаміку за аналогічними показниками у сфері послуг у цілому. У дисертації обґрунтовано провідну роль послуг автотранспортних підприємств як найбільш традиційного виду послуг транспортної сфери України.

Розвиток автотранспортної галузі України на даний час характеризується такими тенденціями: різким зростанням кількості суб’єктів господарювання; посиленням значення автотранспорту для обслуговування населення; збільшенням  чисельності автопарку та його старінням; активізацією впливу діяльності автотранспортних підприємств на навколишнє середовище; підвищенням ресурсомісткості виробництва автотранспортних послуг; розширенням  сфери і асортименту надання послуг населенню з внутрішніх та міжнародних перевезень. За цих умов виникає потреба вдосконалення механізмів управління автотранспортними підприємствами через дальший розвиток  обліково-контрольного їх забезпечення.

У роботі  визначено та обґрунтовано складові автотранспортної діяльності (рис. 1). У результаті вивчення технічних, економічних, правових, суспільних  аспектів господарювання автотранспортних підприємств виокремлено особливості останніх, що впливають на побудову їх бухгалтерського обліку та внутрішнього аудиту. До цих особливостей віднесено: існування конкурентного середовища та попиту на послуги автотранспортних підприємств; участь цих підприємств у тендерах на обслуговування населення та здійснення інших перевезень; розширення та урізноманітнення матеріально-технічної бази в частині основних засобів, що використовуються під час надання послуг; необхідність підвищення ефективності витрачання матеріальних ресурсів для підтримки автотранспорту в робочому стані; ідентифікація автотранспортних підприємств у складі активних забруднювачів навколишнього середовища внаслідок значного використання пального; ліцензування діяльності з надання автотранспортних послуг; значний обсяг видатків на пальне, мастильні матеріали, заробітної плати у складі загальних витрат.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)