МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ АСПЕКТИ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНОГО КОМПЛЕКСУ




  • скачать файл:
Название:
МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ АСПЕКТИ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНОГО КОМПЛЕКСУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми роботи; проведено аналіз ступеня наукової розробки проблеми; визначено мету, предмет та об’єкт дослідження; окреслено коло завдань, які необхідно виконати задля досягнення мети; подано перелік методів та інформаційні джерела дослідження; розкрито наукову новизну одержаних результатів, результати апробації й обсяг публікацій автора за даним напрямком дослідження у розрізі видів друкованих праць; надано інформацію про структуру та обсяг роботи.

У розділі 1 «Теоретичні та методологічні основи бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту в управлінні підприємств гірничо-металургійного комплексу»  проаналізовано напрацювання провідних науковців і практиків з питань методології й організації обліку, аналізу й аудиту в управлінні промисловим підприємством, досліджено значення бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, їх мету, концепцію вдосконалення та роль у процесі реструктуризації гірничо-металургійного комплексу України. Розкрито сучасні аспекти формування обліково-аналітичної системи управління через реорганізацію організаційно-управлінської структури.

Характер сучасних ринкових відносин, що впливають на зміст господарської діяльності, потребують відповідної структурної перебудови обліку, аналізу і аудиту в управлінні промисловим підприємством.

Це особливо важливо за наявності кризових явищ в економіці, що визначає необхідність пошуку нових підходів до організації управління розвитком ГМК України. В умовах інноваційно-орієнтованої ринкової економіки вітчизняні підприємства повинні гнучко й оперативно реагувати на нестабільність ринкового середовища, з одного боку, і забезпечувати формування довготривалої конкурентної політики і стратегії розвитку підприємств з іншого. З огляду на зазначене, особливого значення набувають теоретико-методологічні та практичні питання стратегічного управління промисловими підприємствами і його системного забезпечення. Система стратегічного управління виступає одним із найбільш дієвих засобів, покликаних удосконалити облікові, контрольні й аналітичні процедури управління шляхом реорганізації організаційно-управлінської структури холдингів гірничо-металургійного комплексу України.

На підприємствах ГМК України вже нині, при формуванні або реорганізації підсистем бухгалтерського обліку, аналізу й аудиту в управлінні, керівництво спирається на принципи інституціонального підходу. Реалізація інституціонального підходу припускає формування концептуальної змістовно-функціональної схеми методології обліку, аналізу й аудиту в управлінні холдингових структур гірничо-металургійного комплексу України (рис.1) на основі багаторівневої моделі управління підприємствами холдингу й аналізу внутрішнього й зовнішнього середовища.

Інституціональна оцінка є відносно новою для теорії і практики управління господарськими процесами, у тому числі пов’язаними з інститутом бухгалтерського обліку, аналізу й аудиту. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)