ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯОПЕРАЦІЯМИ З ДАВАЛЬНИЦЬКОЮ СИРОВИНОЮ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ АПК




  • скачать файл:
Название:
ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯОПЕРАЦІЯМИ З ДАВАЛЬНИЦЬКОЮ СИРОВИНОЮ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ АПК
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ  РОБОТИ

У першому розділі – „Теоретико-методичні основи формування обліково-аналітичного забезпечення управління операціями з давальницькою сировиною” – узагальнено та уточнено теоретичні та методичні питання формування облікового й аналітичного забезпечення управління операціями з давальницькою сировиною. Деталізовано причини появи та розвитку давальницьких операцій у світовій практиці та в Україні, порядку документального оформлення та особливостей методики їх  обліку й аналізу.

Операції з давальницькою сировиною є одним з нових видів зовнішньоекономічної діяльності, які почали з'являтися в середині минулого століття. Так, у США – класичній державі з високими витратами на оплату праці, першими зрозуміли переваги щодо розміщення замовлень на виробництво в країнах з низьким рівнем витрат на заробітну плату. Німецькі підприємці почали застосовувати давальницькі схеми переробки сировини тільки на початку 70-х років XX ст., коли в країні відбулося різке підвищення оплати праці робітників. У той час частка толінгових операцій в світовій торгівлі становила від 0,5 до 1%. Нині виробництво готової продукції з давальницької сировини отримало значне поширення у світовій економічній практиці і визнано Світовою організацією торгівлі однією з форм міжнародного поділу праці.

У вітчизняній практиці поняття „толінг” поки що не визначено  законодавчо та не вивчено з точки зору науки взагалі. Тому існує проблема тлумачення цього нового для нашої економіки та практики управління терміна та визначення співвідношення „толінгу” та „операцій з переробки давальницької сировини”. Крім того, на практиці поняття „операція з переробки давальницької сировини” та „толінг” вживають як тотожні та взаємозамінні поняття, хоча між ними існує різниця.

Масштаби використання давальницьких та толінгових операцій, а разом з цим і постачання сировини для переробної промисловості за останні п'ять років неухильно зростають. У сільському господарстві давальництво виступає досить значним джерелом надходження сировини в українські підприємства, у яких відсутні кошти для закупівлі сировини, простоює устаткування, робітники втрачають кваліфікацію і робочі місця, розірвані адміністративно-господарські зв'язки з іншими підприємствами, відсутня налагоджена система збуту.

Для побудови раціональної класифікації об’єктів обліку та підвищення його аналітичності здійснено авторську класифікацію толінгових операцій за видами послуг (виготовлення, переробка, обробка та ремонт товарів і використання витратних матеріалів) та класифікацію давальницьких операцій, згідно з якою операції з давальницькою сировиною поділяються на толінгові та підрядно-давальницькі операції,  визначено різницю між цими двома поняттями ( рис. 1).

Слід зазначити, що поняття „виробництво на давальницькій сировині” – більш широке, ніж поняття „толінг”, тому що при толінгу замовником є не просто організація, а організація, що має іноземний статус, і при передачі сировини на переробку і вивезенні готової продукції товарно-матеріальні цінності не просто роблять коло „власник – підрядник – власник”, а перетинають при цьому митний кордон.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)