ОБЛІК ТА АУДИТ НЕЗАВЕРШЕНОГО ВИРОБНИЦТВА БУДІВЕЛЬНИХ ПІДРЯДНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
Название:
ОБЛІК ТА АУДИТ НЕЗАВЕРШЕНОГО ВИРОБНИЦТВА БУДІВЕЛЬНИХ ПІДРЯДНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, визначено мету, основні завдання, предмет, об’єкт і методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У розділі 1 «Теоретичні основи обліку та аудиту незавершеного виробництва на будівельних підрядних підприємствах» описано економічну сутність показників незавершеного виробництва, незавершеного будівництва та незавершеного будівельного виробництва (НБВ), досліджено вплив специфічних ознак  цього виду економічної діяльності на визначення показника НБВ, проаналізовано стан нормативно-правового забезпечення обліку й аудиту будівництва, досліджено зміст, склад і структуру витрат на виконання БМР, як економічної основи собівартості БМР та основної формуючої складової показника НБВ та як передумови проведення калькуляційних кошторисних розрахунків і базису в побудові обліку будівельного виробництва.

Будівництво — це вид економічної діяльності, для якого виражена специфіка виробничого процесу стає основною відмінною рисою, що впливає на зміст загальноекономічних відносин між її суб’єктами. Як вид економічної діяльності у сфері матеріального виробництва будівництво має низку особливостей, які відрізняють його від інших видів. Ці особливості проявляються через характер її кінцевої продукції, специфічні умови праці, використання будівельної техніки, технології та організації виробництва, управління й матеріально-технічного забезпечення.

Важливим фактором впливу на облік та аудит є те, що будівельний виробничий процес нерозривно пов’язаний із особою, яка має статус підрядної організації (виконавець БМР, підрядник), що дало змогу виділити головну особливість галузі будівництва: завершений матеріальний об’єкт, на отримання якого спрямовано виробничий процес, відокремлений від власне будівельного процесу за суб’єктивним складом.

Роз’єднання виробничого процесу та його фактичного (матеріального) результату за суб’єктивною ознакою призводить до того, що в обліковій практиці будівельної галузі розділяють терміни «незавершене виробництво» та «незавершене будівництво».

Ефективність будівельного виробництва, результати фінансово-господарської діяльності й ефективність прийнятих управлінських рішень залежать від організації системи обліку витрат на виконання БМР. Це створює потреби управлінського характеру, задоволення яких можливе лише в разі налагодження ефективної системи управління витратами. Витрати і є економічною основою показника НБВ.

Водночас показник НБВ є важливим і комплексним показником в діяльності будівельних підрядних організацій, а тому вимагає ґрунтовного вивчення. Існування НБВ формує потребу в організації контролю за достовірністю формування та відображення у фінансовій звітності й облікових регістрах цього показника. Проте на сьогодні теорія та методика обліку й аудиту процесу виконання БМР залишаються слаборозвиненими.

8

 
Результати проведеного дослідження дозволили сформувати загальноекономічне  тлумачення показника НБВ як об’єму будівельно-монтажних робіт (БМР), виконаних особою, яка згідно з укладеним договором (будівельним контрактом) має статус підрядника, але ще не прийнятих або не оплачених замовником.

У межах проведеного дослідження також було піддано сумніву характерне для наукових джерел структурування нормативно-правових документів лише за рівнями регулювання методики й організації бухгалтерського обліку (рис.1). Для таких об’єктів дослідження, як будівельне виробництво, необхідний горизонтальний розподіл нормативних документів — на юридично-технологічні (які відображають галузеву специфіку будівництва) та обліково-організаційні (організаційні). Це дозволить відокремити методичні документи, які стосуються всіх господарюючих суб’єктів, та юридично-технологічні, фактичний склад яких відрізнятиметься залежно від виду галузі, сфери, напряму чи окремого питання, що досліджується в той чи інший момент.

У розділі 2 «Методичні та організаційні положення бухгалтерського обліку незавершеного будівельного виробництва» досліджено діючу методику й існуючу практику фінансового й управлінського обліку витрат і доходів під час виконання БМР підприємствами-підрядниками, досліджено обліковий зміст показника НБВ, проведено аналіз впливу факту визнання витрат і доходів за будівельним контрактом на показник НБВ, запропоновано напрями змін методики обліку будівельних контрактів, у тому числі дано чіткі рекомендації

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)