ТЕОРЕТИЧНІ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ГІДРАТОУТВОРЕННЯ ВУГЛЕВОДНЕВИХ ГАЗІВ У РЕАКТОРАХ СТРУМИННОГО ТИПУ



title:
ТЕОРЕТИЧНІ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ГІДРАТОУТВОРЕННЯ ВУГЛЕВОДНЕВИХ ГАЗІВ У РЕАКТОРАХ СТРУМИННОГО ТИПУ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та задачі дослідження, визначено предмет і об’єкт дослідження, наведено положення, що визначають наукову новизну і практичне значення отриманих результатів, відмічено особистий внесок здобувача та апробацію результатів дисертації.


У першому розділі проаналізовано результати наукових досліджень технологічних умов утворення і стабільності газових гідратів, сучасний стан та перспективи впровадження технологій виробництва газогідрату для транспортування і зберігання. Відмічено значний внесок у розвиток газогідратний технологій вчених Ю.Ф. Макогона, Л.Ф. Смірнова, В.А. Істоміна, В.С. Якушева, J.S. Gudmundsson, E.D. Sloan, P.R. Bishnoi, O.I. Levik, A.A. Khokhar, Y. P. Handa, J.J. Carrol.


Встановлено: 1) технологія транспортування природного газу в газогідратній формі є найбільш безпечною та має ряд суттєвих переваг, але знаходиться на стадії вдосконалення і відпрацювання елементів технологічного ланцюга; 2) установки для | виробництва газогідратів як діючі, так і ті, що знаходяться на стадії розробки, потребують удосконалення способу здійснення процесу гідратоутварення.


У другому розділі дано теоретичне обґрунтування технологічних параметрів процесів та схемних рішень технології виробництва гідратів вуглеводневих газів.


 


Запропоновано технологічну схему виробництва газогідрату: гідратоутворення – сепарація водогазогідратної суміші – осушення сировинним газом (переведення міжкристалічної і захопленої води у склад газогідрату) – охолодження газогідрату (до рівня, який виключає необхідність його охолодження в процесі зберігання) – гранулювання однієї частини газогідрату та подрібнення іншої – формування із суміші гранульованого та подрібненого газогідрату блоків великого розміру. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)