Хирургическое лечение дегенеративных поражений шейного отдела позвоночника, сопровождающихся компрессией спинного мозга и его корешков.



title:
Хирургическое лечение дегенеративных поражений шейного отдела позвоночника, сопровождающихся компрессией спинного мозга и его корешков.
Альтернативное Название: ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ДЕГЕНЕРАТИВНИХ УРАЖЕНЬ ШИЙНОГО ВІДДІЛУ ХРЕБТА, ЯКІ ВИКЛИКАЮТЬ КОМПРЕСІЮ СПИННОГО МОЗКУ ТА ЙОГО КОРІНЦІВ
Тип: synopsis
summary:

Матеріал та методи дослідження. Робота основана на результатах обстеження і лікування 239 хворих з клінічними проявами компресії спинного мозку та його корінців внаслідок дегенеративних уражень ШВХ. Хворі перебували на лікуванні у клініках ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова АМН України» та ЛШНМД м. Києва в період з 1994 по 2006 рр.


 


            Для статистичного аналізу отриманих результатів було розроблено стандартизовану базу даних в програмі Microsoft Exel 2002, до якої заносилися стандартизовані дані щодо неврологічного статусу, рівня ураження, хірургічної тактики та результатів оперативного втручання. Для більшості з цих даних було розроблено перемінні шкали та бальну оцінку. Розрахунки середніх неврологічних показників, t-критерію та порівняння їх до та після операції виконано за допомогою програми Microsoft Exel 2002 і статистичного додатку до неї — Analysis ToolPaсk. Подальший кореляційний аналіз, факторний, кластерний аналіз та аналіз за допомогою моделі мультилінійної регресії виконано в програмі STATISTICA, StatSoft, Inc. 1999. Було проаналізовано: взаємозалежність особливостей ураження і локалізації ДКС; особливості клінічної картини в залежності від локалізації дегенеративного компресійного ураження; зв’язок післяопераційних результатів з доопераційними неврологічними проявами, особливостями локалізації, ступенем компресії спинного мозку, обсягом оперативного втручання. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины