КЛИНИКО-ТОПОГРАФИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ СПОСОБОВ МИНИИНВАЗИВНОГО ЛЕЧЕНИЯ БОЛЬНЫХ ЖЕЛЧНОКАМЕННОЙ БОЛЕЗНЬЮ



title:
КЛИНИКО-ТОПОГРАФИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ СПОСОБОВ МИНИИНВАЗИВНОГО ЛЕЧЕНИЯ БОЛЬНЫХ ЖЕЛЧНОКАМЕННОЙ БОЛЕЗНЬЮ
Альтернативное Название: КЛІНІКО-ТОПОГРАФІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ СПОСОБІВ МІНІІНВАЗИВНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ НА ЖОВЧНОКАМ’ЯНУ ХВОРОБУ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження. В основу роботи покладений аналіз результатів лікування 143 хворих на ЖКХ та її ускладнення, що знаходились на лікуванні в клініці ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України» й у відділенні мініінвазивної хірургії Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги                           ім. проф. О.І..Мещанінова за період з 2003 по травень 2007 рр. Чоловіків було 41 (28,7 %), жінок 102 (71,3%). Вік хворих коливався від 19  до 89 років (у середньому  59,2±15,6  років). Усі пацієнти були розподілені на дві групи: групу порівняння й основну групу. Основну групу склали 70 пацієнтів, яким були застосовані методики як ХМД, так і ЛХЕ з урахуванням розробленого алгоритму вибору способу та техніки мініінвазивного втручання.  Групу порівняння склали 73 хворих, яким хірургічна корекція здійснювалася без використання запропонованого алгоритму.


Виділена низка небезпечних патологічних змін у зоні оперативного втручання (критерії ризику), що визначають вибір методу хірургічного лікування:


1.         Локальні (обмежені ділянкою міхура) ускладнені форми холециститів (деструктивні форми, емпієма, водянка, склерозування).


2.         Поширені (обмежені ділянкою підпечінкового простору) ускладнені форми холециститів (перивезикальний інфільтрат, абсцес, місцевий перитоніт).


3.         Спайковий процес, обумовлений раніше перенесеними операціями на верхньому відділі ОЧП.


 


4.         Супутній цироз печінки.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины