БЕРЕЖНА еВГЕНШ В1КТОР1ВНА ПРАВОВИЙ СТАТУС АДВОКАТА ЯК УЧАСНИКА АДМ1Н1СТРАТИВНОГО ПРОЦЕСУ




  • скачать файл:
title:
БЕРЕЖНА еВГЕНШ В1КТОР1ВНА ПРАВОВИЙ СТАТУС АДВОКАТА ЯК УЧАСНИКА АДМ1Н1СТРАТИВНОГО ПРОЦЕСУ
Альтернативное Название: БЕРЕЖНАЯ ЭВГЕННАЯ ВИКТОРИВНА ПРАВОВОЙ СТАТУС АДВОКАТА КАК УЧАСТНИКА АДМ1Н1СТРАТИВНОГО ПРОЦЕССА
Тип: synopsis
summary: У встут обгрунтовуються виб1р теми дисертацшного дослщження, 11 зв’язок з науковими програмами, темами, планами, грантами, визначаються об’ект, предмет i методи дослодження, його мета та задачу розкриваються наукова новизна отриманих результапв, теоретичне i практичне значення роботи, надаються водомосп про апробащю результапв дослодження, структуру та обсяг дисертаци.
Роздш 1 «Теоретико-правов1 засади дiяльностi адвоката як учасника адмЫстративного процесу» складаеться з трьох шдроздшв, у яких: встановлюеться мюце адвоката в систем1 учасниюв
адмЫстративного процесу; оцшюеться стан та окреслюються особливосп правового регулювання дяльносп адвоката як учасника адмЫстративного процесу; визначаеться поняття та розкриваеться структура правового статусу адвоката як учасника адмЫстративного процесу.
У тдроздт 1.1 «Мкце адвоката в системi учасниюв адмтктративного процесу» водзначаеться, що на сьогоднЫнш день в юридичнш лггератур1 поняття адмЫстративного процесу е дискуайним, а тому под вказано! категор1ею запропоновано розумти визначену нормами чинного законодавства будь-яку процесуальну дiяльнiсть публчних оргатв, яка спрямована на задоволення публчних штереав. Розглядаються теоретичт подходи до тлумачення поняття «учасник адмЫстративного процесу», на основ1 чого обгрунтовано, що вони являють собою сукуптсть визначених нормами чинного законодавства суб’екпв, яю надшет процесуальними правами та обов’язками, котр1 вони реал1зують, вступаючи в адмЫстративт процесуальт
правоводносини.
Проанал1зовано норми чинного законодавства, у положеннях яких визначено коло учасниюв адмЫстративного процесу, яких у свою чергу подшено на дв1 групи: 1) основт (адмЫстративт суди та сторони адмЫстративного процесу); 2) додатково перелж яких визначено КАСУ. Розкрито змют процесуально-правового статусу кожного 1з визначених учасниюв адмЫстративного процесу.
Аргументовано, що в систем! водповодних учасник1в
адмЫстративного процесу особливе мюце належить адвокатам. На подтвердження вказано! тези було проанал1зовано низку нормативно- правових акпв р1зно! юридично! сили, в нормах яких закршлено правовий статус адвоката взагал1 та як учасника адмЫстративного процесу зокрема. Наголошено, що особливють процесуально! рол адвоката в межах адмЫстративного процесу зумовлена наявнютю важливих специфiчних ознак правового регулювання його дшльносп, а також особливим правовим статусом адвоката як учасника адмЫстративного процесу загалом.
У тдроздШ 1.2 «Стан та особливостг правового регулювання дгяльностг адвоката як учасника адмтктративного процесу» акцептовано на суттсному змюп поняття «регулювання» та «правове регулювання». Спираючись на аналiз наукових поглядiв вчених, запропоновано перелш ключових ознак категорi! правове регулювання, на основi чого сформовано авторський щдхвд стосовно сутносп правового регулювання дшльносп адвоката як учасника адштстративного процесу. Зазначено, що система нормативно-правових акпв, положения яких регулюють дшльтсть адвоката, представлена великою к1льк1стю законодавчих акпв рiзно! юридично! сили.
Ввдповщт нормативнi джерела розглянуто в такш послвдовносп: Конституцiя Укра!ни, кодифшоват нормативно-правовi акти (зокрема особлива увага придшена КАСУ), звичайнi закони та щдзаконт нормативно-правовi акти. Надано змiстовну характеристику кожному iз зазначених нормативних докуменпв. Констатовано, що на сьогоднЫнш день дшльтсть адвокапв в нашш держат досить змiстовно регламентовано, на щдтвердження чого наведено низку аргуменпв, як в свою чергу показують яюсть та широту правового регулювання дшльносп адвокапв у цшому, а також як учасниюв адмЫстративного процесу зокрема.
Втгм зазначено, що правове регулювання дшльносп адвоката як учасника адштстративного процесу мае й низку недолшв, зокрема в частит визначення: гарантш дшльносп адвоката саме як учасника адштстративного процесу та його юридично! вщповвдальносп. О^м того, наголошено на доцшьносп розширити перелiк прав адвоката в цьому контекст1.
У тдроздШ 1.3 «Поняття та структура правового статусу адвоката як учасника адмтктративного процесу» перш за все наголошуеться на тому, що специфша виршення справ у межах адштстративного процесу зумовлюе наявтсть в адвоката особливого правового статусу, який зумовлюе його мюце у вщповвдному процесi. Розкрито загальнотеоретичт подходи щодо тлумачення поняття «статус», задля чого проаналiзовано подходи пращвнишв iз галузi соцiологi!, фiлософi! та психологи. Особливу увагу звернено на суттсть категорi! соцiальний статус, а також розглянуто, як вш розмежовуеться зi статусом правовим. Зазначено, що остання категор1я е похгдною ввд статусу соцiального, а в1дгак ввдображае положення певного суб’екта в певних правов1дносинах.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)