ДУ СЯОШУАН ЯВИЩЕ ХУДОЖНЬОЇ ЦІЛІСНОСТІ В КАМЕРНО-ВОКАЛЬНІЙ ТВОРЧОСТІ (НА МАТЕРІАЛІ ТВОРІВ Д. ШОСТАКОВИЧА, А. ШНІТКЕ, Е. ДЕНІСОВА)



title:
ДУ СЯОШУАН ЯВИЩЕ ХУДОЖНЬОЇ ЦІЛІСНОСТІ В КАМЕРНО-ВОКАЛЬНІЙ ТВОРЧОСТІ (НА МАТЕРІАЛІ ТВОРІВ Д. ШОСТАКОВИЧА, А. ШНІТКЕ, Е. ДЕНІСОВА)
Альтернативное Название: ДУ СЯО ШУАН ЯВЛЕНИЕ ХУДОЖЕСТВЕННОЙ ЦЕЛОСТНОСТИ В КАМЕРНО-ВОКАЛЬНОМ ТВОРЧЕСТВЕ (НА МАТЕРИАЛЕ ПРОИЗВЕДЕНИЙ Д. ШОСТАКОВИЧА, А. ШНИТКЕ, Е. ДЕНИСОВА)
Тип: synopsis
summary: У Вступі обґрунтовується вибір теми, проблеми і матеріалу дослідження, визначаються актуальність, об'єкт, предмет, мета і завдання, методологія й наукова новизна роботи, розкривається її практичне значення, надається інформація про апробацію, публікації, структуру та обсяг дисертації.
РОЗДІЛ 1. «ЯВИЩЕ ХУДОЖНЬОЇ ЦІЛІСНОСТІ ЯК ПРОБЛЕМНИЙ НАПРЯМ СУЧАСНОГО МУЗИКОЗНАВСТВА» -
включає 3 підрозділи, присвячені визначенню та послідовному розгляду явища категорії художньої цілісності як музикознавчої категорії у широкому дискурсивному колі гуманітарних досліджень даного явища.
У підрозділі 1.1. «Проблема художньої цілісності у гуманітарних та мистецтвознавчих дослідженнях» відзначається, що при вивченні проблеми художньої цілісності необхідно визначитися з тим, у чому полягає сутність категорії «цілісність». У багатьох дослідженнях гуманітарної спрямованості дається визначення категорії цілісності в найширшому сенсі - як повноти буття, що розуміється як поєднання та співвіднесеність трьох найважливіших її складових, а саме - наявності первинної єдності усього буттєвого змісту, їх глибинної неподільності та здатності до постійного відособленого саморозвитку.
Проблема цілого (холізму) є достатньо розвинутою у філософії та естетиці, її розробку ми можемо знайти у роботах філософів-досократиків (Геракліта), в працях філософів класичної доби (Платона), та у філософії Нового часу (Спінози, Канта, Гегеля й ін). Надзвичайно важливими у дослідженні проблеми цілісності стали роботи видатного філософа О.Ф. Лосєва, коло наукових інтересів якого включало мистецтвознавчі питання. Більшість робіт О.Ф. Лосєва пов'язані з розглядом ідей платонізму як серцевини теоретичного мислення взагалі, його онтологічною константою філософ визначає вчення про цілісність та називає низку фундаментальних її характеристик.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины