ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ КЛІРИНГОВИХ РОЗРАХУНКІВ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ КЛІРИНГОВИХ РОЗРАХУНКІВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. У зв’язку з організацією в Україні економічної системи, заснованої на ринкових засадах, змінюється характер державного регулювання в усіх сферах суспільних відносин і в тому числі у сфері фінансової діяльності держави та територіальних громад. В нових економічних умовах фінанси починають відігравати визначальну роль в житті держави та суспільства. Адже саме наявність необхідної фінансової бази є гарантією незалежності держави та самостійності територіальних громад. Однак, на сьогоднішній день в Україні існує проблема дефіциту і незбалансованості державного бюджету, відсутня достатня фінансова база місцевих бюджетів. Криза платежів та зростання дебіторсько-кредиторської заборгованості суб’єктів господарювання обумовлюють необхідність застосування та удосконалення прогресивних способів розрахунків. Розробка заходів щодо зменшення обсягів простроченої кредиторської і дебіторської заборгованості суб’єктів господарювання, запобігання її утворенню у майбутньому та посилення платіжної дисципліни як необхідних умов забезпечення виконання бюджетів різних рівнів за доходами передбачається у багатьох актах законодавства України. В зв’язку з цим особливої актуальності набувають правові дослідження, спрямовані на вирішення теоретичних та практичних питань впровадження нових та удосконалення існуючих прогресивних форм та способів розрахунків.

Одним із ефективних та економічно вигідних способів розрахунків є кліринг, сутність якого полягає у припиненні обов’язків або зобов’язань учасників розрахунків шляхом заліку однорідних зустрічних або послідовних вимог. Ефективність клірингових розрахунків забезпечується, насамперед, адекватним правовим регулюванням. Однак, в Україні механізм правового регулювання клірингових розрахунків в цілому і в сфері фінансової діяльності держави та територіальних громад зокрема є недосконалим. Однією з причин цього є нерозробленість теоретичних засад клірингу у вітчизняній правовій науці, що свідчить про актуальність обраної теми.

Зв’язок дисертації з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертації обрана в ініціативному порядку, в зв’язку з її актуальністю та відсутністю спеціальних правових досліджень. Дисертація виконана як частина загального плану науково-дослідної роботи кафедри конституційного та адміністративного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. В окремих аспектах вона пов’язана з темою "Вдосконалення правового становища суб’єктів господарської діяльності в умовах формування ринкової економіки України" (номер державної реєстрації 0198W004863), яка розроблялася на юридичному факультеті в період з 1 січня 1997 року по 31 грудня 2000 року, та темою "Формування механізму реалізації та захисту прав та свобод громадян в Україні", яка з 1 січня 2000 року розробляється на юридичному факультеті.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)