ПОКАЗАННЯ ТЕХНІЧНИХ ПРИЛАДІВ ТА ЗАСОБІВ ЯК ДОКАЗИ В СПРАВАХ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ




  • скачать файл:
title:
ПОКАЗАННЯ ТЕХНІЧНИХ ПРИЛАДІВ ТА ЗАСОБІВ ЯК ДОКАЗИ В СПРАВАХ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Впровадження в адміністративну практику діяльності державних органів сучасних технічних приладів та засобів, опрацювання методики і тактики їх застосування, навчання персоналу цих органів прийомам роботи із ними, використання отриманих результатів (даних) у провадженні в справах про адміністративні проступки є одним із перспективних шляхів удосконалення та підвищення ефективності правозастосовної діяльність правоохоронних органів України, наближає її до визнаних у світі стандартів в цій сфері.

І хоча дослідженню відповідних аспектів юридичного доказування, у тому числі і при провадженні у справах про адміністративні правопорушення було присвячено чи мало праць, зокрема В.Б. Авер’янова, С.С. Алексєєва, Д.М. Бахраха, О.М. Бандурки, Ю.П. Битяка, Р.С. Бєлкіна, А.С. Васильєва, Є.В. Додіна, В.Я. Дорохова, І.П. Голосніченка, В.В. Зуй, Л.В. Коваля, В.К. Колпакова, А.Т. Комзюка, С.В. Курильова, П.О. Лупинської, М.І. Мельника, Р.В. Миронюка, В.А. Мисливого, О.М. Музичука, О.В. Петришина, В.П. Пєткова, Д.В. Приймаченка, М.В.Салтевського, М.С. Строговича, М.М. Тищенка, А.М. Трайніна, Г.О. Туманова, Ф.М. Фаткуліна, В.К. Шкарупи та ін., але питання використання технічних приладів та засобів як окрема наукова та практична проблема майже не досліджувалася. Разом з тим, як свідчать аналіз правозастосовної практики, особистий досвід здобувача, застосування технічних приладів та засобів досить часто призводить до виникнення правових колізій і непорозумінь між громадянами та представниками уповноважених державних органів, які потребують свого розв’язання та вирішення. Особливо це стосується випадків використання технічних приладів та засобів з метою протидії адміністративним правопорушенням, а також при здійсненні провадження в справах про них, у тому числі при використанні даних (показань) технічних приладів та засобів як доказів у таких справах. Прикладом таких колізій при застосуванні технічних приладів та засобів було, зокрема запровадження у практичну діяльність Державної автомобільної інспекції України пристрою «Візир». Вирішення згаданих колізій потребує забезпечення належної регламентації порядку притягнення особи до адміністративної відповідальності, зокрема, в частині збору, дослідження та оцінки доказів – доказування, що, в свою чергу, вимагає проведення всебічних наукових досліджень зазначених проблем.

Отже, необхідність забезпечення дотримання прав, свобод та законних інтересів громадян, які притягаються до адміністративної відповідальності, законності та ефективності застосування технічних приладів та засобів з метою протидії адміністративним проступкам обумовлюють актуальність дослідження проблем правової регламентації та практичного використання показань технічних приладів та засобів як доказів у справах про адміністративні правопорушення.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)