ОБЛІК І АНАЛІЗ КОМПЛЕКСНОГО ВИКОРИСТАННЯ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ТВЕРДОГО БІОПАЛИВА ДЕРЕВООБРОБНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ




  • скачать файл:
title:
ОБЛІК І АНАЛІЗ КОМПЛЕКСНОГО ВИКОРИСТАННЯ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ТВЕРДОГО БІОПАЛИВА ДЕРЕВООБРОБНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано її мету, завдання, об’єкт, предмет, охарактеризовано методи дослідження, указано зв’язок роботи з науковими планами, програмами, темами, розкрито наукову новизну одержаних результатів, їхнє практичне значення, подано інформацію про апробацію та публікації результатів дослідження.

У розділі 1Теоретичні основи обліку і аналізу комплексного використання сировини деревообробними підприємствамидосліджено тенденції розвитку деревообробних підприємств України, сформульовано власну позицію щодо сутності понять “комплексне використання сировини” та “відходи” з урахуванням специфіки діяльності підприємств досліджуваної галузі, розширено класифікацію відходів деревини та визначено місце відходів у діяльності деревообробних підприємств як окремого об’єкта обліку й аналізу.

Для динамічного розвитку деревообробних підприємств пріоритетним напрямом є перехід до інтенсивного виробництва на основі впровадження заходів щодо ресурсозбереження, зокрема комплексного використання сировинних ресурсів для виготовлення твердого біопалива. Це зумовлено такими об’єктивними причинами: обмеженими ресурсами сировини, посиленням конкуренції, накопиченням деревинних відходів, потребою використання альтернативних джерел енергії, які вимагають прийняття дієвих рішень з боку менеджерів усіх рівнів управління деревообробними підприємствами. При цьому основою для прийняття обґрунтованих управлінських рішень є обліково-аналітична інформація.

У зв’язку із цим побудова обліку й аналізу комплексного використання сировини для виробництва твердого біопалива має базуватись на врахуванні властивих деревообробним підприємствам особливостей, які відрізняються від інших галузей промисловості.

Дослідження підтверджують неоднозначність підходів до трактування сутності поняття “комплексне використання сировини” та необхідність його уточнення з урахуванням специфіки діяльності деревообробних підприємств. Так, на деревообробних підприємствах комплексна переробка деревини здійснюється у формі використання відходів основного технологічного процесу для виготовлення продукції, причому технологія цільового виробництва не змінюється, а додаткова продукція виробляється, як правило, на окремих ділянках за допомогою іншого технологічного процесу.

У дисертації обґрунтовано, що під комплексним використанням сировини деревообробними підприємствами слід розуміти максимальний вихід продукції з кожного м3 деревини, а також максимальне використання деревинних відходів, що технологічно неминуче утворюються під час виробництва цільової продукції як вторинної сировини для виробництва необхідної суспільству продукції (переважно з іншим цільовим призначенням). У результаті чого встановлено, що утворюється ланцюжок, де відходи стають елементом виробництва, перетворюючись у вторинну сировину для виготовлення твердого біопалива (брикетів і гранул) (рис. 1).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)