УПРАВЛЕНИЕ ЗАТРАТАМИ КОММУНАЛЬНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ




  • скачать файл:
title:
УПРАВЛЕНИЕ ЗАТРАТАМИ КОММУНАЛЬНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретико-методологічні основи організації управління витратами житлово-комунального господарства в сучасних умовах розвитку економіки» виконаний аналіз управління витратами комунального господарства, дана оцінка витрат підприємств житлово-комунального господарства як об’єкта управління та обґрунтована доцільність удосконалення системи управління витратами.

Встановлено, що результати діючого порядку ціноутворення, відсутність адекватних ринковим умовам господарювання підходів до управління витратами, високий рівень зносу основних засобів, високий рівень енергетичних втрат при виробництві комунальних послуг стали причиною критичного фінансово-економічного стану ЖКГ Україні. Щорічно збитки галузі складають понад 2 млрд. грн.

Дані статистичних спостережень по підприємствах тепломережі Донецької області свідчать, що показники рентабельності мають негативну тенденцію і прогноз. Встановлено, що висунута програмними документами вимога реформування галузі на предмет досягнення беззбиткового функціонування її підприємств може бути виконана лише шляхом удосконалення системи управління витратами.

Встановлено, що діюча система управління витратами в житлово-комунальному господарстві не здатна стримувати зростання витрат, знижувати непродуктивні витрати матеріальних, трудових і енергетичних ресурсів, забезпечувати ефективність виробництва житлово-комунальних послуг, беззбитковість діяльності підприємств галузі, досягнення їх стабільного функціонування та розвитку. Так, на підприємствах Донецької області темпи зростання витрат на виробництво теплової енергії в порівнянні з 2006 роком перевищили 240%, тоді як темпи зростання її реалізації скоротилися до 83%.

Узагальнення основних напрямів наукових досліджень щодо забезпечення ефективності функціонування КП, а також вивчення зарубіжного досвіду дозволили встановити, що напрями наукових пошуків не забезпечують повною мірою вирішення одного з пріоритетних завдань реформування галузі – досягнення беззбитковості підприємств. Використання апробованих в міжнародній практиці і відомих у науковій літературі методів управління витратами на комунальні послуги в умовах функціонування вітчизняних КП недоцільне, тому що не забезпечує функцію стимулювання до скорочення витрат.

Виявлена основна проблема неефективного функціонування житлово-комунальних підприємств України, яка полягає у високому рівні економічно необґрунтованих витрат на виробництво послуг і є передумовою існування негативних тенденцій на макро- та мікрорівнях, обмежень в досягненні народногосподарської, соціальної та економічної цілей комунального підприємства (рис. 1).

Виявлено організаційні, техніко-технологічні та економічні причини, що зумовили наявність цієї проблеми. Встановлено, що причиною першого порядку є відсутність стимулів до зниження витрат.

 

Удосконалено класифікацію функцій управління витратами для цілей діяльності КП шляхом виділення функцій першого порядку, які забезпечують реалізацію управлінських впливів у процесі досягнення мети, і функцій другого порядку, які забезпечують інформаційну підтримку управлінських рішень. Це дозволило обґрунтувати пріоритетність реалізації функції «стимулювання скорочення витрат». Узагальнено та систематизовано наукові підходи до класифікації витрат за класифікаційними ознаками, визначено їх призначення для управлінського впливу і для інформаційної підтримки, виявлені обмеження 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)