МЕХАНІЗМ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено її зв'язок з науковими програмами, планами та темами, сформульовано мету дисертаційної роботи та відповідно до мети поставлено завдання, конкретизовано об’єкт, предмет та методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі - «Теоретико-методичні основи формування механізму управління якістю діяльності підприємств ринку освітніх послуг» - виявлено особливості процесу управління якістю діяльності підприємств ринку освітніх послуг та розкрито теоретико-методичні передумови розвитку системи управління якістю їх діяльності.

Освіта в загальному розумінні - це передача знань, умінь, навичок (ЗУН), а якість освіти є одним з основних критеріїв розвитку країни і визначає її положення і авторитет в світі. Тільки якісна освіта може впливати на розвиток суспільства, виробництва, економіки і людини, тому її підвищення, забезпечення світового рівня підготовки фахівців має стати одним із стратегічних пріоритетів держави.

На сьогодні місце мають чинники, які стримують розвиток освітньої системи: економічні та соціальні умови теперішнього часу, недостатнє державне фінансування освіти, погіршення матеріально-технічного забезпечення освітніх підприємств, неповне забезпечення бібліотек сучасними посібниками та інші. У дисертації проаналізовано поняттєво-категоріальний апарат та концептуальні підходи до визначення понять «якість», «якість освіти», «управління якістю освіти», «забезпечення якості освіти», систематизовано і узагальнено вітчизняний та зарубіжний досвід управління якістю освіти.

Для формування і впровадження СУЯ на ринку освітніх послуг у дисертації розроблено механізм реалізації стандарту ДСТУ-П IWA 2:2007 «Системи управління якістю. Настанови щодо застосування стандарту ISO 9001:2000 в сфері освіти» на базі урахування специфіки освітнього процесу і функціонування підприємств, а саме проведено систематизацію основних елементів, чинників, принципів системи освіти та TQM (рис.1). Запропоновано науково-методичне підґрунтя системи управління якістю освіти (рис.2).

 

Обґрунтовано передумови розвитку СУЯ підприємств, що надають освітні послуги із застосуванням методології стандартів ISO серії 9000 і                                 ДСТУ-П IWA 2:2007, які основані на використанні процесного та системного підходів, системи загального управління якістю (TQM), циклу Демінга, системи моніторингу та впровадженні інноваційних управлінських методик. Це дозволить ідентифікувати і описати процеси життєвого циклу, виділяти ресурси для їх здійснення та організовувати свою діяльність з точки зору споживача, що забезпечує постійне поліпшення якості ключових процесів і самої системи в цілому.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)