УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ФІНАНСОВОГО КАПІТАЛУ ОБ’ЄДНАНЬ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ФІНАНСОВОГО КАПІТАЛУ ОБ’ЄДНАНЬ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У першому розділі «Теоретичні та методологічні основи формування  фінансового капіталу об’єднань промислових підприємств» проаналізовано трактування поняття «фінансовий капітал» та шляхи його формування; розглянуто організаційно-економічні системи управління процесом формування фінансового капіталу; виявлено особливості формування об’єднань промислових підприємств та їх фінансового капіталу; визначено підходи до обґрунтування доцільності об’єднання промислових підприємств.

Встановлено основні економічні ознаки фінансового капіталу та напрями його використання за визначенням провідних учених України і світу, які розглядають фінансовий капітал залежно від джерел залучення та поділяють його на власний і позиковий, що певною мірою впливає на процес функціонування об’єднання. Досліджено джерела залучення коштів та складових структури капіталу. Внесено доповнення до визначення поняття «фінансовий  капітал», а саме запропоновано розглядати його як власні, позикові та залучені кошти, наявні у підприємства або об’єднань підприємств та призначені для покриття потреб у забезпеченні процесу функціонування, інвестиційної стратегії, подальшого розвитку, впровадженні інновацій та укріплені конкурентоспроможності.

На сучасному етапі, особливо в умовах світової економічної кризи, виявлено, що більшість банкрутств як окремих підприємств, так і їх об’єднань спричинено значним позиковим навантаженням. Велика частка позикових коштів у структурі капіталу компаній є наслідком неефективної системи управління фінансовою структурою. Для забезпечення більш ефективної діяльності менеджменту щодо залучення коштів виникає необхідність створення концепції формування фінансового капіталу для промислових компаній, яка б дозволяла структурувати напрями, за якими слід сконцентрувати дії щодо залучення інвестиційних та кредитних ресурсів.

Запропоновано концепцію формування фінансового капіталу об’єднань промислових підприємств (рис. 1), яка включає поєднання різних методів економічної діагностики, технічного і фундаментального аналізу діяльності об’єднань підприємств та кон’юнктури ринку, а також цілей і результатів їх діяльності. Це сприятиме досягненню оптимальних умов оптимізації структури капіталу, мобільності прийняття управлінських рішень відносно напрямів формування фінансового капіталу. Використання даної концепції підвищить конкурентоспроможність об’єднань промислових підприємств у сфері залучення фінансування.

У другому розділі «Аналіз методів управління формуванням фінансового капіталу об’єднань підприємств та їх удосконалення» досліджено особливості існуючих методів оцінки фінансової стійкості промислових підприємств та їх об’єднань; проаналізовано використання показників фінансової стійкості; сформовано систему показників для оцінки фінансової стійкості об’єднань промислових підприємств. Запропоновано шляхи оптимізації управління фінансовим капіталом об’єднань підприємств. Визначено фактори впливу на структуру фінансового капіталу об’єднань промислових підприємств та здійснено їх систематизацію. Виявлено залежність фінансового ризику та капіталізації компанії від частки позикового капіталу і фази економічного циклу.

 

Фінансова стійкість підприємства є однією з ключових характеристик фінансового стану, будучи найбільш містким, концентрованим показником, що відображає ступінь безпеки вкладення коштів у дане підприємство. Це властивість фінансового стану, який характеризує фінансову спроможність компанії.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)