ЕКОНОМІКО-ЕКОЛОГІЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙ В ПРОТИПАВОДКОВИЙ ЗАХИСТ ТЕРИТОРІЙ




  • скачать файл:
title:
ЕКОНОМІКО-ЕКОЛОГІЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙ В ПРОТИПАВОДКОВИЙ ЗАХИСТ ТЕРИТОРІЙ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету та завдання дослідження, конкретизовано об’єкт та предмет дослідження, наукову новизну і практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі «Теоретико-методологічні засади економіко-екологічного оцінювання ефективності інвестицій у протипаводковий захист територій» розкрито сутність, значення та ефективність інвестицій у протипаводковий захист, оцінювання збитків від паводків для річкових басейнів й в цілому адміністративних територій. Так під інвестиціями у протипаводковий захист території автор розуміє витрати, пов’язані із протипаводковим захистом відповідних територій від впливу паводкових вод, основним завданням яких є попередження збитків.

Доведено, що інвестиції у протипаводковий захист територій значною мірою відрізняються від інших видів інвестицій. Особливостями їх є спрямованість на створення безпечних умов для проживання населення на певній території і ліквідацію наслідків попередніх паводків, основним джерелом фінансування цих інвестицій є кошти держбюджету, місцевих бюджетів, суб’єктів господарювання та заощадження населення, вони безпосередньо не створюють споживчих вартостей і не є учасником фінансового ринку (рис. 1).

 

Встановлено, що основним завданням інвестицій у протипаводковий захист території, на якій розміщені суб’єкти господарювання, є запобігання збитків, що завдають паводкові води територіям. При цьому для попередження збитків від паводків необхідно менше коштів, ніж на їх ліквідацію, тобто ефективнішим є запобігання збитків від паводків, ніж витрачання коштів на ліквідацію їх наслідків. Запобігання таких збитків виступає як певна економія суспільства, або, виступає як результат від вкладених інвестицій. Таким чином, економію від попередження збитків (результат інвестицій) можна вважати як форму прояву соціо-еколого-економічного ефекту. 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)