ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ СУСПІЛЬСТВА: МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ




  • скачать файл:
title:
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ СУСПІЛЬСТВА: МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і завдання дослідження, визначено об’єкт і предмет, висвітлено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів і запропонованих рекомендацій.

Розділ 1. Теоретичні засади формування передумов розвитку інформаційного потенціалу суспільства. У розділі відзначено необхідність дослідження ролі та місця, структури, історико-економічних передумов, конкурентних переваг, механізмів і принципів формування та розвитку інформаційного потенціалу суспільства.

Аналіз теорій інформаційного суспільства дозволяє стверджувати, що воно та тенденції його розбудови націлені на розвиток людини, країни, світу, цивілізації завдяки подальшому поширенню інформаційних технологій, заснованих на нових ідеях науки, також завдяки зростанню людського потенціалу, його вмінню вчитися, створенню єдиного інформаційного простору, що має сприяти накопичуванню інформаційного потенціалу суспільства.

Із переходом до інформаційної економіки при визначенні економічного потенціалу має враховуватися інформаційний потенціал країни, оскільки зростаючі обсяги інформації формують інформаційні ресурси, які використовуються в інформаційному виробництві, інших видах діяльності та взагалі у суспільному відтворенні. Дослідження генезису категорії «інформаційний потенціал» сприяє поглибленню розуміння його природи, суті і взаємозв'язку з іншими формами потенціалу (науково-технічним, економічним, людським, інтелектуальним), що дозволяє сформулювати авторське визначення терміна «інформаційний потенціал»: це сукупність накопичених інформаційних ресурсів, які разом із організаційно-людськими, матеріально-технічними чинниками, інформаційною культурою, що існують у певному інформаційному середовищі, можуть бути мобілізовані для досягнення мети або розв’язання поставленого завдання, для одержання максимального суспільного та економічного ефекту в майбутньому.

У результаті досліджень визначено структуру інформаційного потенціалу суспільства, в якому така складова, як система освіти, більшою мірою вищої, посідає особливе місце, оскільки вона є фундаментом і передумовою формування інших складових та відповідає за ефективне впровадження механізмів та інструментів розвитку (рис. 1).

 

Теоретичне обґрунтування місця та ролі інформаційного потенціалу системи вищої освіти в розвитку інформаційного суспільства визначається знаннями, досвідом людей, вміннями, навичками, культурою і можливостями розвитку професійних та особистих якостей.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)