КОРПОРАТИВНИЙ МЕХАНІЗМ МАТЕРІАЛЬНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
КОРПОРАТИВНИЙ МЕХАНІЗМ МАТЕРІАЛЬНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретико – методичні засади формування механізму матеріального стимулювання еколого-економічної діяльності працівників корпоративних підприємств машинобудування» розкрито сутність та роль системи матеріальних стимулів в організації ЕЕД, висвітлено методичні підходи до вдосконалення системи матеріального стимулювання працівників за ЕЕД на підприємствах, визначено роль діючого екологічного податку як передумови формування механізму матеріального стимулювання ЕЕД працівників корпоративних машинобудівних підприємств.

У роботі, виходячи з узагальнення існуючих підходів до використання методів стимулювання ефективності праці, розглянуто сутність ЕЕД як процесу формування і здійснення заходів з підвищення екологічної безпеки і ефективності виробництва при наявності фонду заохочувальних виплат працівникам відповідно до їхнього внеску в корпоративні виробничі результати. Обґрунтовано, що ця діяльність виражає сполучення дій з екологічного забезпечення виробництва і дій економічного характеру: утворення фінансових джерел з проектування і здійснення заходів формування відповідних витрат, забезпечення прибутковості підприємств, матеріального стимулювання працівників.

Визначено сутність механізму матеріального стимулювання ЕЕД працівників як багатогранної моделі, що поєднує в собі елементи, показники, критерії оцінки, методи управління і матеріального заохочення до успішної праці, сукупність яких у взаємодії спонукає працівників до дій згідно технологічного регламенту і їхнім корпоративним і особистим інтересам, соціальним і еколого-економічним цілям ринкового виробництва.

Встановлено, що в економічній практиці відсутній механізм матеріального стимулювання і управління ЕЕД працівників корпоративних машинобудівних підприємств, який би передбачав наявність методів управління ЕЕД, визначення фонду заохочувальних виплат за екологічну діяльність, особливості функціонування в системі управління цієї діяльності, методи об’єктивного розподілу фонду серед працівників відповідно їхнього особистого внеску у трудові досягнення колективу підприємств, забезпечення ефективності заохочувальних виплат з боку роботодавця і соціальної відчутності для працівників і їхніх родин. Досліджено (відомі з економічної теорії і практики) методи мотивації і стимулювання праці та напрями їх удосконалення, які використані як структурований напрям, в рамках якого можливе формування механізму корпоративного стимулювання ЕЕД працівників машинобудівних підприємств. Зазначено, що оптимальна взаємодія економічних важелів механізму досягається  з урахуванням правового, нормативного та інформаційного забезпечення.

Обґрунтовано, що встановлені в практиці економічні штрафні санкції за порушення екологічних нормативів, а також заснований з 2011р. екологічний податок, помилково відноситься в економічній літературі до методів стимулювання персоналу до екологічної діяльності. В роботі такий  метод класифікується як караючий відносно корпорацій та такий, що не торкається безпосередньо особистих інтересів працівників і не пов’язаний зі створенням фонду заохочувальних виплат працівникам за їх внесок до покращення екологічності виробництва.

Виходячи з вимог до формування нового механізму розроблено структурно-функціональну модель корпоративного механізму матеріального стимулювання ЕЕД працівників машинобудівних підприємств (рис. 1).

Доведено, що умовами формування механізму матеріального стимулювання ЕЕД працівників є забезпечення ефективності заохочувальних виплат з боку роботодавця, стимулюючої функції механізму, визначення умов і джерел утворення фонду заохочувальних виплат, методів його розподілу за конкретні трудові результати виконавців.

 

Практичне застосування запропонованого методичного підходу буде сприяти підвищенню екологічної безпеки  виробництва і спрямоване на забезпечення стратегії ЕЕД підприємств.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)