ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ НАСІННИЦТВА




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ НАСІННИЦТВА
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У першому розділі “Наукові засади формування та розвитку галузі насінництва”  обґрунтовані організаційно-економічні та інституційні основи організації галузі, виявлені особливості агротехнологічних прийомів у насінництві, визначено нормативне та методичне забезпечення її ефективного функціонування.

Насінництво належить до особливих галузей сільського господарства. Його завданням є розмноження, збереження і поліпшення насіння високопродуктивних сортів рослин, реалізація та використання насіннєвого і садивного матеріалу. При цьому виробництво концентрується в спеціалізованих агроформуваннях, або насінницьких підрозділах великих господарств, здійснюється сучасними агротехнологічними методами. Умовою конкурентоспроможного насінницького виробництва є віддаленість від виробництва  товарних сільськогосподарських культур.

          Особливості організації насінництва пов'язані з функціонуванням науково-виробничих систем як інтеграційних структур науково-дослідних установ з виробниками насіннєвої продукції. У їх складі повинні бути ланки первинного, елітного і репродуктивного насінництва, страхових фондів та держаних насіннєвих ресурсів. У сучасних умовах у структурі галузі функціонує понад 100 таких формувань. Організаційної регламентації потребує порядок реєстрації нових сортів рослин та прав на них (рис.1).

 

Атестація виробників оригінального, елітного, репродукційного насіння і садивного матеріалу дозволяє сформувати Державний реєстр виробників насіння і садивного матеріалу. Проте для організації сортової сертифікації насіння в Україні є недостатньою кількість акредитованих лабораторій. Це не дозволяє вийти на світовий ринок насіння. Серед недоліків, що негативно впливають на галузь, визначені також недосконалі цінова, митна політика, інституційне забезпечення.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)