ВИБІР ВЕКТОРІВ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ




  • скачать файл:
title:
ВИБІР ВЕКТОРІВ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ
Тип: synopsis
summary:

            Розділ 1.Основний зміст дисертації

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету, завдання, визначено предмет, об’єкт та методи дослідження, показано наукову новизну, теоретичну та практичну значимість роботи.

Розділ 1. Теоретичні засади дослідження проблем розвитку національної системи вищої освіти. У розділі визначено місце і роль системи вищої освіти у сучасному суспільстві, синтезовано методи забезпечення її розвитку, узагальнено світовий досвід вибору напрямів розвитку системи вищої освіти.

Визначено, що жодні суспільні перетворення не відбуваються без участі системи вищої освіти, а її призначення характеризується тими вимогами, які ставить перед нею суспільство на кожному етапі сво­го розвитку. Місце системи вищої освіти у сучасному суспільстві визначається її дуалістичною унікальністю, яка полягає у тому, що вона одночасно виступає суб’єктом ринкової економіки та соціальним інститутом, що виконує функцію чинника соціально-економічного розвитку суспільства. У результаті теоретичного аналізу визначено, що система вищої освіти знаходиться у тісному, нерозривному, двосторонньому зв’язку з суспільством. Суспільство шляхом соціального замовлення формує освітню систему, тобто визначає структуру, якість, кількість та доступність навчальних закладів різних рівнів для різних верств населення. А система вищої освіти, як сфера передачі, засвоєння і акумулювання знань і соціального досвіду, впливає на розвиток суспільства, формує його, виконуючи низку ключових функцій: впливає на відновлення наукового потенціалу суспільства, приймає участь у відтворенні суспільного виробництва, спонукає економічний розвиток суспільства, приймає участь у соціальному розвитку суспільства, приймає участь у соціалізації індивіда, сприяє соціальній мобільності (рис. 1)

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)