ЗМІЦНЕННЯ ДІЛОВОЇ РЕПУТАЦІЇ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
ЗМІЦНЕННЯ ДІЛОВОЇ РЕПУТАЦІЇ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У дисертаційній роботі на основі проведеного автором дослідження захищаються такі основні положення.

Розділ 1. Ділова репутація промислового підприємства: поняття, сутність, передумови зміцнення. Сучасний стан світової економіки характеризується наявністю негативних процесів, що призвели до світової фінансової кризи та зумовили рецесію провідних економік Північної Америки та країн Євросоюзу. Ці процеси знижують ефективність діяльності господарювальних суб’єктів не лише в розвинених країнах, але й у країнах, що розвиваються, зокрема, в Україні, через падіння рівня глобального попиту на продукцію промислових підприємств. Принципово новий характер завдань, які змушені вирішувати промислові підприємства в такій ситуації, зумовлює необхідність пошуку ефективних методів менеджменту з метою збереження та зміцнення конкурентних позицій. Одним з наслідків негативних процесів у світовій економіці є підвищення тиску на промислові підприємства з боку зацікавлених сторін, що зумовлене, у свою чергу, зростанням негативного впливу діяльності великих промислових підприємств на зовнішнє оточення. У ситуації, коли ускладнюються умови конкурентної боротьби, залучення та збереження клієнтів, партнерів, інвесторів і кваліфікованих кадрів, значно зростає роль такого нематеріального активу підприємства, як ділова репутація.

У сучасній економічній думці до сьогодні не існує єдиного загальновизнаного визначення поняття "ділова репутація підприємства". Результати проведеного семантичного аналізу термінів "репутація" та "ділова репутація" дали змогу визначити, що ділова репутація підприємства, котре працює в умовах конкурентної боротьби, є не лише суспільним уявленням про підприємство, його образом, що формується в громадській свідомості, а й активом, який створює додаткову вартість бізнесу та формується за рахунок високої якості продукції, екологічності виробництва, законослухняності, соціальної відповідальності, фінансової стійкості тощо. Поняття "ділова репутація промислового підприємства" в роботі визначене як узагальнене оцінне уявлення зацікавлених сторін про якості, переваги та недоліки промислового підприємства в діловій, екологічній і соціальній сферах діяльності, яке формується у свідомості зацікавлених сторін (акціонерів, кредиторів, партнерів, персоналу, державних органів, громади) та впливає на характер взаємин промислового підприємства з ними.

Аналіз світової практики формування ділової репутації підприємства дозволив виявити особливості цього процесу. Ставлення зацікавлених сторін до підприємства є позитивним і зміна його на негативне можливе під впливом низки чинників. Це дозволило виокремити два типи ділової репутації – "позитивну" та "негативну". Формування ділової репутації має асиметричну еластичність, тобто демонструє значно більшу чутливість до негативної інформації, ніж до позитивної. Проведений аналіз підтвердив гіпотезу щодо характеру ділової репутації, який може впливати на діяльність промислового підприємства: позитивна ділова репутація сприяє підвищенню ринкової вартості та навпаки. На основі виявлених особливостей формування ділової репутації промислового підприємства визначено роль менеджменту ділової репутації, який може убезпечити від втрати позитивної ділової репутації в конкурентних умовах, що актуалізує завдання її зміцнення.

 

За результатами аналізу категоріального апарату в роботі виявлено дуальний характер зміцнення ділової репутації промислового підприємства, який є одночасно процесом і результатом управлінського впливу. Метою зміцнення може бути підтримка позитивного типу та цілеспрямована зміна негативної ділової репутації на позитивну. Необхідною передумовою зміцнення ділової репутації є встановлення її типу, що актуалізує питання її діагностування.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)