ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі „Теоретичні основи дослідження ефективності виробництва свинини” викладено результати дослідження теоретико-методичних основ ефективності розвитку сільськогосподарських підприємств, уточнено основи формування ефективності, ідентифіковано чинники, що впливають на неї.

У вітчизняній теорії дотепер не склалося чітке розуміння терміну „ефективність”. Традиційно в науковій та учбовій літературі ефективність визначається як відношення ефекту (результату) до витрат на його одержання. Термін "ефект" у перекладі з латинської означає „результат”, тому „ефективність” може інтерпретуватись як „результативність”. При цьому ефект, за своїм змістом, відповідає значенню результату, зумовленого дією певного фактора. З використанням економіко-математичної інтерпретації ефект – це приріст певної змінної або різниця її попереднього і наступного значень.

Крім того, „ефективність” трактується як категорія, традиційний аналіз якої уникає врахування співвідношення витрат, обсягу виробництва, обсягу реалізації продукції і прибутку. Однак, зведення аналізу ефективності до аналізу співвідношення вартості виручки і затрат не лише звужує аналітичні можливості, а й обмежує його застосування до управління витратами. Тому аналіз ефективності необхідно розглядати як інструмент поточного управління, тому що він забезпечує інформацією для прийняття рішень шляхом аналізу впливу змін у ціні реалізації продукції, виробництві й обсягах продажів і витратах, а так само прогнозування прибутків, збитків і потоків коштів. Мова йде про, так зване, ресурсне, або товарне планування, коли аналізуються й плануються не грошові потоки, а виручка і витрати. Ціль такого виду аналітичної діяльності полягає в пошуку таких умов роботи підприємства, при яких воно генерує прибуток. Питання одержання „живих грошей” розглядаються на наступному етапі планування, який називають „розробка й контроль виконання бюджету”, або „бюджетування”.

 

Основним завданням системи менеджменту ефективності виробництва є пошук та вибір керованих факторів для управління результативністю діяльності підприємства. При всій важливості аналізу ефективності традиційними методами принциповим виявляється можливість відкриття нових напрямків дослідження за умови використання аналізу та розрахунку рівня ефективності, методика якого базується на вивченні співвідношення між трьома групами найважливіших економічних показників: витратами, обсягом виробництва (реалізації) продукції та прибутком.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)