МОДЕЛИ И МЕТОДЫ ПОВЫШЕНИЯ ДОСТУПНОСТИ УСЛУГ В МУЛЬТИСЕРВИСНЫХ СЕТЯХ




  • скачать файл:
title:
МОДЕЛИ И МЕТОДЫ ПОВЫШЕНИЯ ДОСТУПНОСТИ УСЛУГ В МУЛЬТИСЕРВИСНЫХ СЕТЯХ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


        


У вступі розкрито загальній стан проблеми та окремих задач щодо забезпечення доступності послуг в мультисервісних мережах, обґрунтована актуальність теми досліджень, сформульовано мету та задачі дослідження, наведена наукова новизна та практичне значення отриманих наукових результатів.


У першому розділі проведено аналіз вимог до систем управління та технологій побудови мультисервісних мереж в рамках концепції NGN. Основною вимогою, яка висувається до мультисервісних мереж, що реалізують концепцію NGN, являється забезпечення необхідної якості обслуговування для широкого спектру послуг.


В якості однієї з найбільш перспективних технологій побудови мультисервісних мереж з орієнтацією на рівень управління послугами визначена сервіс-орієнтована архітектура. Аналіз засобів управління мультисервісною мережею показав, що основні зусилля по розвитку даної технології спрямовані на організацію спільної роботи компонентів у розподіленій системі, в той же час питанню забезпечення необхідного рівня QoS приділено недостатньо уваги.


Потрібно також відмітити, що рівень управління послугами в мультисервісній мережі, побудованій на базі SOA, має власну структуру факторів, що впливають на показники QoS, таким чином, при оцінці рівня якості обслуговування сервісів запропоновано використовувати показники, описані в розроблену консорціумом OASIS стандарті.


Фундаментальним поняттям у рамках SOA являється сервіс. Виділяють два види сервісів: атомарні та комплексні. Атомарні сервіси не містять інформації про структуру та виконуються у вигляді транзакції: S = {S1, S2, ..., Sn}. Комплексні сервіси складаються з декількох атомарних сервісів, об'єднаних у відповідності з певною структурою (сценарієм). Застосування комплексних сервісів дозволяє об'єднувати наявні сервіси на базі SOA та (або) створювати нові види послуг.


Аналіз методів динамічного формування комплексних сервісів показав широкі можливості в управлінні рівнем QoS для різних видів послуг за рахунок зміни складу комплексних сервісів. Однак, існуючі методи управління складом комплексного сервісу орієнтовані лише на формування сервісу з необхідною функціональністю без врахування обмежень на якість обслуговування, що негативно впливає на характеристики мультисервісної мережі.


З метою підвищення ефективності існуючих систем управління мультисервісною мережею, а, також, враховуючи постійне зростання вимог користувачів до рівня забезпечення QoS послуг у мережі, виникає необхідність в удосконаленні методів управління послугами в мультисервісній мережі з SOA архітектурою. У зв'язку з цим, обгрунтована до вирішення в даній роботі наукова задача, пов'язана з удосконаленням структури системи управління мультисервісною мережею. Проведена декомпозиція сформульованої наукової задачі на окремі завдання дослідження .


У другому розділі запропоновані методи управління складом комплексного сервісу з метою забезпечення необхідного рівня QoS; розроблено життєвий цикл комплексного сервісу; розроблено метод структурного аналізу комплексних сервісів.


Існуючі методи формування комплексних сервісів дають прийнятні результати лише, у разі, наявності атомарних сервісів з необхідними показниками QoS. В іншому випадку, комплексний сервіс не може бути сформований. Для покриття усієї області рішень щодо забезпечення необхідної якості обслуговування необхідна розробка методу підвищення рівня QoS, у разі відсутності послуги з заданими показниками якості (ПЯ).


 


Для вирішення поставленого завдання розроблені два методи підвищення ПЯ послуг, в основі яких лежить ідея об'єднання сервісів з низькими ПЯ для формування комплексного сервісу з заданим рівнем якості обслуговування: метод формування розподіленого сервісу та метод забезпечення надійності сервісів, оснований на стратегії резервування.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)