АДМІНІСТРАТИВНО – ПРАВОВИЙ СТАТУС ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО – ПРАВОВИЙ СТАТУС ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ
Альтернативное Название: АДМИНИСТРАТИВНО - ПРАВОВОЙ СТАТУС ЦЕНТРАЛЬНЫХ ОРГАНОВ ИСПОЛНИТЕЛЬНОЙ ВЛАСТИ
Тип: synopsis
summary:

Зміст


Вступ


Розділ 1. Загальна характеристика центральних органів виконавчої влади в Україні: поняття, ознаки, функції;


Розділ 2. Система центральних органів виконавчої влади в Україні:


  2.1. Міністерства як головний орган в системі центральних органів виконавчої влади в Україні;


  2.2. Державні служби, агентства, інспекції в Україні;


  2.3. Центральні органи виконавчої влади зі спеціальним статусом.


Розділ 3. Реформування центральних органів виконавчої влади в Україні.


Висновок


Список використаної літератури.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Вступ


     Актуальність теми дослідження. Для України, яка ступила на шлях реформування та оновлення конституційного законодавства, важливим завданням є проаналізувати теоретичні основи та існуючу практику діяльності органів державної влади.


     Відомо, що будь-яка держава для здійснення своїх завдань і реалізації управлінських функцій створює систему відповідних органів держави, державних підприємств і установ, серед яких тільки органи державної влади наділяються владними повноваженнями та відповідною компетенцією для здійснення управління в державі. Органи державної влади в своїй сукупності утворюють апарат держави, з діяльністю якого тісно пов’язана теорія поділу влад на законодавчу, виконавчу і судову. У нашій державі такий розподіл закріплений ст. 6 Конституції України.


     Важливим завданням сучасного етапу українського державотворення є становлення такої системи органів виконавчої влади, до якої відносяться центральні органи виконавчої влади,  яка б забезпечувала істотне підвищення ефективності державного управління та якості управлінських послуг. Основоположне значення має суттєве поглиблення фундаментальних теоретико-методологічних досліджень проблематики державного управління, створення розвиненої теоретичної бази, що реалізована в наукових теоріях, концепціях, проектах.


     Об'єкт дослідження: законодавство України в частині, присвяченій державній владі, а саме центральним органам виконавчої влади.


     Предмет дослідження: система центральних  органів виконавчої влади, їх регулювання.


     Досліджуючи проблему конституційно-правових засад функціонування цієї влади в Україні за мету ставиться показати та проаналізувати основні принципи на яких базується система центральних органів виконавчої влади, виділити її основні структурні ланки і з'ясувати основні функцій та повноваження, що на них покладені.


     Досягнення мети передбачає реалізацію таких завдань:


–      охарактеризувати основні принципи побудови і діяльності центральних органів виконавчої влади;


–      виділити окремі види центральних органів виконавчої влади;


–      окреслити повноваження та права  міністерства, центральних органів виконавчої влади та державних служб, агентств, інспекцій.;


     Ступінь дослідженості проблеми. Питання принципів та механізмів функціонування центральних органів виконавчої влади є об'єктом наукових дискусій вже протягом тривалого часу. Ґрунтовно проаналізоване воно в роботах багатьох учених, зокрема В. Авер'янова, К. Бєльського, О. Макаренка, Ю. Шемшученка, Л. Юзькова та ін. Але єдиної точки зору на дану проблему не існує. Це пояснюється багатоаспектністю, різноманітністю проблеми, що й визначає різні, подекуди протилежні, підходи науковців до визначення її сутності.


 


 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)