ГОСУДАРСТВЕННЫЙ МЕХАНИЗМ ЭТНОНАЦИОНАЛЬНОЙ ИНТЕГРАЦИИ ОБЩЕСТВА




  • скачать файл:
title:
ГОСУДАРСТВЕННЫЙ МЕХАНИЗМ ЭТНОНАЦИОНАЛЬНОЙ ИНТЕГРАЦИИ ОБЩЕСТВА
Альтернативное Название: ДЕРЖАВНИЙ МЕХАНІЗМ етнонаціональної ІНТЕГРАЦІЇ СУСПІЛЬСТВА
Тип: synopsis
summary:

Розділ 1. Генезис моралі і її місце в політичній системі суспільства. У розділі розглянуто сутність та характеристики моралі як соціального явища, проаналізовано роль моралі в політиці. Особливу увагу приділено розгляду сутності етносу як першопричини формування моралі індивіда і суспільства.


В результаті аналізу сутності моралі виявлено, що поняття моралі пов'язане з поняттям цілісності системи, в першу чергу, - соціальної. Згадування про цілісність системи дозволяє застосувати до аналізу такого ціннісного поняття, як мораль, теоретичний апарат системного підходу. Зокрема, існують різні типи механізмів, що забезпечують цілісність відкритих систем.


На думку М.М.Моісєєва, організація системи в живому світі народжує зовсім новий тип механізмів розвитку, невідомих у світі неживої матерії. Це механізми зворотного зв'язку. Можна говорити про негативні зворотні зв'язки, що підтримують гомеостазіс, тобто компенсують зовнішні впливи, і про позитивні, котрі погіршують стабільність системи. Отже, позитивний зворотний зв'язок приводить до хитливих станів системи, тоді як негативний забезпечує її стійкість. Цілісність системи підтримується на основі негативного зворотного зв'язку.


На основі визначень моралі та з урахуванням того факту, що мораль забезпечує цілісність і стійкість соціальної системи як способу відтворення соціальних комунікацій, сформульовано наступне визначення моралі.


У термінах системного підходу, мораль характеризується рівнем негативних зворотних зв'язків, внутрішньо властивих елементу соціальної системи (індивіду). Рівень негативних зворотних зв'язків визначає тісноту соціальних зв'язків (комунікацій) і забезпечує цілісність певного рівня соціальної організації. Внутрішня сутність моралі визначає той факт, що найбільш стійкі моральні принципи формуються на базових, фундаментальних рівнях соціальної організації в процесі становлення особистості. Після цього, вони формують „ядро” підсвідомих психологічних реакцій індивіда, яке може коригуватися в процесі життєдіяльності.


 


Дослідники розрізняють універсальну і патерналістську (від англ. patte - зразок) мораль. Виходячи з визначення моралі в термінах системного підходу, можна сказати, що усвідомлення цілісності всього сущого формує універсальну мораль, а усвідомлення цілісності одного з рівнів соціальної організації - патерналістську. Міра наближення патерналістської моралі до універсальної може бути різною в залежності від еволюційного стану соціальної системи, що сформувала цей зразок моралі. 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)